NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kakaové srdiečka s medovo-kokosovou náplňou
Kakaové srdiečka s medovo-kokosovou náplňou
Recept Kakaové srdiečka s medovo-kokosovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   4.10.2020

Kakaové srdiečka s medovo-kokosovou náplňou

Milujem vianočné pečenie. Rozvonia celý byt. U nás doma sú obľúbené tieto srdiečka. Pečivo je plnené medovo kokosovou náplňou, je krehké, na jazyku sa srdiečka rozplývajú. Ak vás zaujali, budem rada, keď ich aj vy doma vyskúšate, určite si pochutnáte. Autor: Luckazubata

Suroviny

Cesto:

230 g
hladká múka
5 lyžíc
hladká múka
70 g
práškový cukor
70 g
mleté vlašské orechy
3 lyžice
rum
1 bal.
vanilkový cukor
1 ks
vajce
150 g
maslo

Náplň:

100 g
maslo
4 lyžice
meda
1 lyžica
rum
60 g
mletý kokos
1 lyžica
smotana

Dozdobenie:

čokoláda
kúsky mandlí
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmiešame múku, kakao, cukor a orechy. Pridáme vajcia, rum a maslo nakrájané na kocky. Vypracujeme cesto a uložíme na hodinu do chladničky.
  2. Potom vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme srdiečka, ktorá kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút.
  3. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Maslo nakrájame na kúsky a vyšľaháme s medom a rumom. Pridáme trochu smotany a nakoniec kokos. Dobre prešľaháme. Nezabudnite, že všetky ingrediencie musia mať rovnakú teplotu, inak sa nám krém zrazí.
  4. Srdiečka zlepujeme krémom, nakoniec si rozpustíme čokoládu a srdiečka v nej namáčame. Dozdobíme kúskami mandlí.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár