Kakaové labky v cukre

Recept Kakaové labky v cukre
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

K radosti mojej, ale hlavne zvyšku rodiny, sa znižuje počet receptov na sladkosti, ktoré je nutné piecť s veľkým časovým predstihom, aby sa stihli dobre rozležet a neškrípalo nám medzi zubami... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

390 ghladká múka
200 gpráškový cukor
100 gmleté orechy
1 lyžičkamletá škorica
1 lyžičkamletý klinček
250 gHera
10 gholandské kakao
1 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto nechám rozležet aspoň cez noc zabalené vo fólii v chladničke.
  2. Potom rozdelím na menšie dieliky, vyvaľkáme "hady" a z nich ukrajujem malé kúsky, ktoré vtláčam do formičiek (nevymazávala som a aj napriek tomu vyskakovali po upečení úplne samy von , krok 1 ). Pečiem na 160 stupňov asi 15 minút.
  3. Pre kontrolu vždy zľahka zatlačíme nechtom na cesto, musí už byť cítiť, že sa vytvorila na povrchu tuhšia škrupina a necht už sa neodtlačí do cesta. Nechávam vo formičkách ešte chvíľočku akoby dôjsť, potom vyklepnem a obaľujem v zmesi vanilkového a práškového cukru.
  4. Oproti môjmu dlhé roky používanému receptu sú tieto labky hneď mäkké a nie je potreba nechávať ich rozležať.
  5. A namiesto klasických medvedích labiek pečiem radšej menšie tvary, proste také jednohubky, aby mi prípadní "zlodejíčkovia" nedrobili po byte.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť