Kakaové labky v cukre

Pridal: Danula Vašíčková, 12.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Medvedie labky, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
K radosti mojej, ale hlavne zvyšku rodiny, sa znižuje počet receptov na sladkosti, ktoré je nutné piecť s veľkým časovým predstihom, aby sa stihli dobre rozležet a neškrípalo nám medzi zubami... Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 12.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Medvedie labky, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
390 ghladká múka
200 gpráškový cukor
100 gmleté orechy
1 lyžičkamletá škorica
1 lyžičkamletý klinček
250 gHera
10 gholandské kakao
1 ksvajce
- Cesto nechám rozležet aspoň cez noc zabalené vo fólii v chladničke.
- Potom rozdelím na menšie dieliky, vyvaľkáme "hady" a z nich ukrajujem malé kúsky, ktoré vtláčam do formičiek (nevymazávala som a aj napriek tomu vyskakovali po upečení úplne samy von
). Pečiem na 160 stupňov asi 15 minút.
- Pre kontrolu vždy zľahka zatlačíme nechtom na cesto, musí už byť cítiť, že sa vytvorila na povrchu tuhšia škrupina a necht už sa neodtlačí do cesta. Nechávam vo formičkách ešte chvíľočku akoby dôjsť, potom vyklepnem a obaľujem v zmesi vanilkového a práškového cukru.
- Oproti môjmu dlhé roky používanému receptu sú tieto labky hneď mäkké a nie je potreba nechávať ich rozležať.
- A namiesto klasických medvedích labiek pečiem radšej menšie tvary, proste také jednohubky, aby mi prípadní "zlodejíčkovia" nedrobili po byte.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kakaové pracny v cukru.
KOMENTÁRE K RECEPTU