Judáše

Pridal: Adddy17, 14.3.2021
Kategorie: Pletenky a judáše, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ešte počas veľkonočných sviatkov som si robila fotky jedál, ktoré som pripravovala, ale nemala som veľa času na pridávanie. Teraz som si našla čas na pridávanie, tak by som sa s vami chcela podeliť s týmto receptom. Recept mám ešte od mojej mamky, ktorá milovala týchto slimákov. Po upečení ich ešte pocukrujeme podľa chuti. Tesne pred papaním, takže ja som ich fotila ešte tesne po upečení, čiže nepocukrované. Autor: Adddy
FOTKA OD VÁS
Pridal: Adddy17, 14.3.2021
Kategorie: Pletenky a judáše, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo
SUROVINY
250 mlmlieko
50 dkgpolohrubá múka
7 dkgcukor
3 dkgdroždie
10 dkgmaslo
2 ksžĺtok
1 ksvajce
štipkasoľ
podľa chutihrozienka
- Do misy dáme polohrubú múku, cukor, droždie, žĺtky, soľ, hrozienka, rozpustené maslo a mlieko, necháme chvíľu napučať droždie a potom vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Z vykysnutého cesta vyvaľkáme valec, nakrájame na rovnaké diely. Každý diel vyvaľkáme na nízky valček a stočím ho do slimáčikov.
- Slimáčiky dáme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Po upečení ich môžeme pocukrovať, podľa chuti.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jidáše.
KOMENTÁRE K RECEPTU