Judáše

Recept Judáše
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte počas veľkonočných sviatkov som si robila fotky jedál, ktoré som pripravovala, ale nemala som veľa času na pridávanie. Teraz som si našla čas na pridávanie, tak by som sa s vami chcela podeliť s týmto receptom. Recept mám ešte od mojej mamky, ktorá milovala týchto slimákov. Po upečení ich ešte pocukrujeme podľa chuti. Tesne pred papaním, takže ja som ich fotila ešte tesne po upečení, čiže nepocukrované. Autor: Adddy

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 mlmlieko
50 dkgpolohrubá múka
7 dkgcukor
3 dkgdroždie
10 dkgmaslo
2 ksžĺtok
1 ksvajce
štipkasoľ
podľa chutihrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy dáme polohrubú múku, cukor, droždie, žĺtky, soľ, hrozienka, rozpustené maslo a mlieko, necháme chvíľu napučať droždie a potom vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme valec, nakrájame na rovnaké diely. Každý diel vyvaľkáme na nízky valček a stočím ho do slimáčikov.
  3. Slimáčiky dáme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  4. Po upečení ich môžeme pocukrovať, podľa chuti.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť