NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Pletenky a judáše Judáše
Judáše
Recept Judáše
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Adddy17 Adddy17    ·   14.3.2021

Judáše

Ešte počas veľkonočných sviatkov som si robila fotky jedál, ktoré som pripravovala, ale nemala som veľa času na pridávanie. Teraz som si našla čas na pridávanie, tak by som sa s vami chcela podeliť s týmto receptom. Recept mám ešte od mojej mamky, ktorá milovala týchto slimákov. Po upečení ich ešte pocukrujeme podľa chuti. Tesne pred papaním, takže ja som ich fotila ešte tesne po upečení, čiže nepocukrované. Autor: Adddy

Suroviny
250 ml
mlieko
50 dkg
polohrubá múka
7 dkg
cukor
3 dkg
droždie
10 dkg
maslo
2 ks
žĺtok
1 ks
vajce
štipka
soľ
podľa chuti
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misy dáme polohrubú múku, cukor, droždie, žĺtky, soľ, hrozienka, rozpustené maslo a mlieko, necháme chvíľu napučať droždie a potom vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme valec, nakrájame na rovnaké diely. Každý diel vyvaľkáme na nízky valček a stočím ho do slimáčikov.
  3. Slimáčiky dáme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  4. Po upečení ich môžeme pocukrovať, podľa chuti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár