Jednoduché čevabčiči so zemiakovou kašou

Recept Jednoduché čevabčiči so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak toto som už dávno nevarila. Skoro som zabudla na jedlo zo školskej jedálne, kedy sme ohŕňali nosom, keď sme videli v rozpise na celý týždeň čevabčiči. Dnes ho robievam aj doma, s pravou bravčovou masťou, pretože tak to má byť. Žemle pridávam len 2, to úplne stačí. Ak by ste pridali viac, už mi to chuťovo ide skôr do karbonátok. Určite uvarte aj pre vašu rodinku, je to výborné jedlo, ktoré vás zasýti. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgmleté mäso
10 dkgmasť
10 dkgcibuľa
2 ksžemľa
4 ksstrúhaný cesnak
červená paprika
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso pomelieme so žemľou a v miske zmiešame s trochou vody, cibuľou nakrájanou nadrobno, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a červenou paprikou.
  2. Z hmoty vypracujeme menšie valčeky na doštičke posypanej múkou. Necháme 1 hodinu odležať v chladničke a potom na panvici, na ktorú sme dali masť, smažíme do hneda.
  3. Podávame s cibuľou nakrájanou na kolieska, s uhorkami a horčicou.
  4. Ako prílohu podávame varené zemiaky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť