NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Čevabčiči Jednoduché čevabčiči so zemiakovou kašou
Jednoduché čevabčiči so zemiakovou kašou
Recept Jednoduché čevabčiči so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   30.4.2021

Jednoduché čevabčiči so zemiakovou kašou

Tak toto som už dávno nevarila. Skoro som zabudla na jedlo zo školskej jedálne, kedy sme ohŕňali nosom, keď sme videli v rozpise na celý týždeň čevabčiči. Dnes ho robievam aj doma, s pravou bravčovou masťou, pretože tak to má byť. Žemle pridávam len 2, to úplne stačí. Ak by ste pridali viac, už mi to chuťovo ide skôr do karbonátok. Určite uvarte aj pre vašu rodinku, je to výborné jedlo, ktoré vás zasýti. Autor: Milka

Suroviny
1 kg
mleté mäso
10 dkg
masť
10 dkg
cibuľa
2 ks
žemľa
4 ks
strúhaný cesnak
červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso pomelieme so žemľou a v miske zmiešame s trochou vody, cibuľou nakrájanou nadrobno, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a červenou paprikou.
  2. Z hmoty vypracujeme menšie valčeky na doštičke posypanej múkou. Necháme 1 hodinu odležať v chladničke a potom na panvici, na ktorú sme dali masť, smažíme do hneda.
  3. Podávame s cibuľou nakrájanou na kolieska, s uhorkami a horčicou.
  4. Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár