Jahodový džem

Recept Jahodový džem
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak neviete, čo s jahodami, uvarte si domáci jahodový džemík.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kgjahoda
2 lyžičkykyselina citrónová
1/2 kgkrupicový cukor
1 bal.Gelfix extra na 1 kg ovocia a 1/2 kg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jahody umyté a bez stopiek dáme do hrnca, roztlačíme a varíme 5 minút. Z cukru si odoberieme 2 lyžice, zmiešame s Gelfixom a pridáme k jahodám.
  2. Varíme jednu minútu a pridáme zvyšný cukor s kyselinou citrónovou.
  3. Privedieme do varu a varíme najmenej ďalších päť minút. Ak na konci varenia budete mať na džeme penu, tak ju zľahka odoberte preč.
  4. Džem si kvapneme na tanierik a za chvíľu uvidíme, či už tuhne.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť