Jahodová torta s cviklovým korpusom

Pridal: _Nikoleta_, 22.3.2022
Kategorie: Torty, Sladké torty, Sladké jedlá, Cestá, Dezerty, Zdravé recepty, Koláče, keksíky, sušienky, Podľa ovocia, Jahody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak sa chystáte pripraviť tortu pre niekoho, kto sa zdravšie stravuje, vyskúšajte túto. Cviklový korpus doplnený o tvarohový krém, svieži jahodový džem a polevu tvorí túto chutnú tortičku. Pokojne si ju môžete pripraviť na oslavu, pre návštevu, alebo len tak, ku kávičke.
FOTKA OD VÁS
Pridal: _Nikoleta_, 22.3.2022
Kategorie: Torty, Sladké torty, Sladké jedlá, Cestá, Dezerty, Zdravé recepty, Koláče, keksíky, sušienky, Podľa ovocia, Jahody
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto
4 ksvajce
60 gtrstinový cukor
180 gcviklové pyré
40 gmed
150 ghladká špaldová múka
1 kusprášok do pečiva
vanilková aróma
Krém
500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese
50 gbiela čokoláda
15 gsladidlo
jahodový džem bez cukru
Poleva
200 gmrazené jahody
3 lyžicezlatý klas
1-2 lyžicemed
- Z bielkov začneme šľahať sneh, postupne prisypávame cukor a šľaháme do tuha.
- Žĺtky rozmiešame s cviklovým pyré, medom a trochou vanilkovej arómy. Do bielkov metličkou zľahka vmiešame žĺtkovú časť. Následne k nim preosejeme múku s práškom do pečiva a zmiešame.
- Pripravené cesto rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 minút.
- Po dopečení stiahneme zospodu papier na pečenie a korpusy necháme vychladnúť.
- Tvaroh a cream cheese šľaháme. Pridáme roztopenú bielu čokoládu a sladidlo a vymiešame hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potrieme hrubšou vrstvou jahodového džemu. Naň nanesieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Na vrch dáme opäť krém, ktorý rozotrieme aj po bokoch . Pripravenú tortu odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme zmes vychladnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jahodový dort s korpusem ze červené řepy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tort truskawkowy z biszkoptem z buraków.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Erdbeer-Torte mit Rote Beete an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Epertorta céklás tésztából.
KOMENTÁRE K RECEPTU