NajRecept.sk Torty Sladké torty Jahodová torta s cviklovým korpusom
Jahodová torta s cviklovým korpusom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   22.3.2022

Jahodová torta s cviklovým korpusom

Ak sa chystáte pripraviť tortu pre niekoho, kto sa zdravšie stravuje, vyskúšajte túto. Cviklový korpus doplnený o tvarohový krém, svieži jahodový džem a polevu tvorí túto chutnú tortičku. Pokojne si ju môžete pripraviť na oslavu, pre návštevu, alebo len tak, ku kávičke.

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto

4 ks
vajce
60 g
trstinový cukor
180 g
cviklové pyré
40 g
med
150 g
hladká špaldová múka
1 kus
prášok do pečiva
vanilková aróma

Krém

500 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese
50 g
biela čokoláda
15 g
sladidlo
jahodový džem bez cukru

Poleva

200 g
mrazené jahody
3 lyžice
zlatý klas
1-2 lyžice
med
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z bielkov začneme šľahať sneh, postupne prisypávame cukor a šľaháme do tuha.
  2. Žĺtky rozmiešame s cviklovým pyré, medom a trochou vanilkovej arómy. Do bielkov metličkou zľahka vmiešame žĺtkovú časť. Následne k nim preosejeme múku s práškom do pečiva a zmiešame.
  3. Pripravené cesto rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 minút.
  4. Po dopečení stiahneme zospodu papier na pečenie a korpusy necháme vychladnúť.
  5. Tvaroh a cream cheese šľaháme. Pridáme roztopenú bielu čokoládu a sladidlo a vymiešame hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potrieme hrubšou vrstvou jahodového džemu. Naň nanesieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Na vrch dáme opäť krém, ktorý rozotrieme aj po bokoch . Pripravenú tortu odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  6. Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme zmes vychladnúť.
  7. Vychladnutú polevu rozotrieme na vrch torty a odložíme do chladničky, ideálne na noc. Následne ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov