Jahodová torta s cviklovým korpusom

Recept Jahodová torta s cviklovým korpusom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak sa chystáte pripraviť tortu pre niekoho, kto sa zdravšie stravuje, vyskúšajte túto. Cviklový korpus doplnený o tvarohový krém, svieži jahodový džem a polevu tvorí túto chutnú tortičku. Pokojne si ju môžete pripraviť na oslavu, pre návštevu, alebo len tak, ku kávičke.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto

4 ksvajce
60 gtrstinový cukor
180 gcviklové pyré
40 gmed
150 ghladká špaldová múka
1 kusprášok do pečiva
vanilková aróma

Krém

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese
50 gbiela čokoláda
15 gsladidlo
jahodový džem bez cukru

Poleva

200 gmrazené jahody
3 lyžicezlatý klas
1-2 lyžicemed

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov začneme šľahať sneh, postupne prisypávame cukor a šľaháme do tuha.
  2. Žĺtky rozmiešame s cviklovým pyré, medom a trochou vanilkovej arómy. Do bielkov metličkou zľahka vmiešame žĺtkovú časť. Následne k nim preosejeme múku s práškom do pečiva a zmiešame.
  3. Pripravené cesto rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 minút.
  4. Po dopečení stiahneme zospodu papier na pečenie a korpusy necháme vychladnúť.
  5. Tvaroh a cream cheese šľaháme. Pridáme roztopenú bielu čokoládu a sladidlo a vymiešame hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potrieme hrubšou vrstvou jahodového džemu. Naň nanesieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Na vrch dáme opäť krém, ktorý rozotrieme aj po bokoch . Pripravenú tortu odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  6. Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme zmes vychladnúť.
  7. Vychladnutú polevu rozotrieme na vrch torty a odložíme do chladničky, ideálne na noc. Následne ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť