Jablkový mrežovník - recept ešte od mojej babičky

Jablkový mrežovník - recept ešte od mojej babičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma to je tradičný koláčik. Niekedy ho robievam bez mriežky na vrchu (to len vtedy, ak sa mi nechce z cesta tvarovať mriežku - vtedy klasicky rozvaľkáme cesto tak, ako spodné a stredné a je to hotové oveľa rýchlejšie). Ak sa s tým chcem vyhrať, aby koláčik vyzeral lepšie, tvarujem mriežku. Chuťovo je koláč fantastický, ak použijete kyslé jablká, tak výsledný koláčik bude aj osviežujúci. Záleží na chuti, ak máte radi sladšie koláče, ale máte kyslé jablká, pridajte viac cukru. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

600 gpolohrubá múka
300 gstužený tuk
200 gpráškový cukor
2 ksvajce
1 ksprášok do pečiva

Náplň:

2 kgjablko
150 gkryštálový cukor
2 bal.škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, tuku, práškového cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi 30 min. odstáť.
  2. Jablká ošúpeme, nastrúhame, pridáme cukor a škoricový cukor.
  3. Cesto rozdelíme na 3 časti (jedna môže byť menšia). Hlbší plech vymažeme a vysypeme hrubou múkou.
  4. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a pomocou valčeka ho prenesieme na plech. Cesto posypeme trochu strúhankou a dám polovicu jabĺčok.
  5. Rozvaľkáme druhé cesto a dáme na jabĺčka. Zase cesto posypeme strúhankou a dáme zvyšné jabĺčka.
  6. Z tretieho cesta urobíme mriežku a dám piecť. Pečiem pri teplote 180 stupňov asi 40 min.
  7. Upečený môžete ešte posypať práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť