Jablkový koláč s vanilkovým pudingom

Recept Jablkový koláč s vanilkovým pudingom
FOTKA OD VÁS
Recept Jablkový koláč s vanilkovým pudingom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci krémový zákusok s jablkami. Jemný, chutný a stojí za vyskúšanie.

FOTKA OD VÁS
Recept Jablkový koláč s vanilkovým pudingom

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
200 gpráškový cukor
1 ksžĺtok
2 lyžicekyslá smotana

Krém:

2 bal.vanilkový puding
700 mlmlieko
6 lyžíckryštálový cukor
6 ksjablko
1 kscitrón

Ďalej budeme potrebovať:

na posypaniepráškový cukor
podľa chutiškorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 28 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme cez sito, pridáme vanilkový cukor a na kocky nakrájané maslo. Dôkladne spracujeme a postupne pridáme žĺtok, práškový cukor a keď je treba, pridáme aj kyslú smotanu. Hmotu rozdelíme na 2 rovnaké časti a odložíme do chladničky.
  3. Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Plátky jabĺk polejeme citrónovou šťavou (môžeme posypať škoricou).
  4. 500 ml mlieka privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho do horúceho mlieka. Pridáme cukor a miešaním uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme.
  5. Jednu časť cesta rozvaľkáme a uložíme na dno formy. Navýšime i kraje. Poukladáme nakrájané jablká a zalejeme ich horúcim pudingom. Pekne uhladíme.
  6. Druhú časť cesta rozvaľkáme na tenký plát a nakrájame ho na prúžky. Na puding ich ukladáme tak, aby sme vytvorili mriežku.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 50 min. - 1 hodinu - priebežne sledujeme, každá rúra pečie inak. Upečený koláč vyberieme a vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť