Jablkový blesk s čokoládou a kyslou smotanou
Vynikajúci šťavnatý koláčik z hrnčeka, ktorý máte pripravený za 15 minút. Jabĺčka sú teraz všade, tak si pripravte chutný dezert po výdatnom obede. Zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení, takže šup šup do kuchyne. Autor: Triniti
Pridal: Triniti, 8.2.2021
Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
5 ksjablk
2,5 hrnčeka (250 ml)polohrubá múka
1 hrnčekkryštálový cukor
1 hrnčekmlieko
1/2 hrnčekaolej
2 ksvajce
2 lyžičkyškorica
2 lyžicekakao
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkasóda
1 bal.prášok do pečiva
na potretiedžem
1 bal.kyslá smotana
1 bal.čokoláda
- Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle (tak, aby sme dostali cca 700 g).
- V miske zmiešame všetky ostatné suroviny, pridáme nastrúhané jablká a premiešame.
- Pripravíme si väčší plech 30x40 cm, dno vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť. Pečieme na 180 stupňovom asi pol hodinu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablečný blesk s čokoládou a zakysanou smetanou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Jabłkowy przysmak z czekoladą i kwaśną śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Blitzschneller Apfel-Schoko-Kuchen mit Saure-Sahne-Creme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel.
strašně vláčný, měkký a hlavně velmi výborne! doporučuji😍
díky :)
Rychlá příprava, velmi chutný.
Opravdu vynikající.