NajRecept.sk Sladké jedlá Jablkovo-škoricový cheesecake
Jablkovo-škoricový cheesecake
Recept Jablkovo-škoricový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   2.2.2022

Jablkovo-škoricový cheesecake

Kombinácia jablko-škorica nikdy neomrzí. Cheesecake v tejto príchuti ma veľmi milo prekvapil svojou skvelou chuťou. Ak máte doma jabĺčka, pustite sa do jeho prípravy.

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Sušienkový základ

200 g
sušienky bez cukru (zn. gullón), prípadne môžu byť aj akékoľvek iné sušienky
60 g
maslo
1 lyžička
mletá škorica

Plnka

500 g
jemný tvaroh
150 g
nátierkové maslo
2 ks
vajce
60 g
trstinový cukor
2 lyžice
vanilkový pudingový prášok
1 lyžička
mletá škorica
4 ks
jablká
1 ks
škoricový cukor
voda

Poleva

1 ks
jablko
1 lyžička
mletá škorica
1/2 bal.
vanilkový pudingový prášok
50-100 ml
voda
20 g
vanilkový proteín (netreba)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozmixujeme spolu so škoricou. Pridáme maslo izbovej teploty a znovu premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy s priemerom 24cm vystlanej papierom na pečenie (len dno). Zmes rovnomerne utlačíme na dno formy. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stuňov na 8-10 minút.
  2. 4 jablká očistíme a nakrájame nadrobno, zmiešame so škoricovým cukrom, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
  3. Následne jablká ponorným mixérom rozmixujeme na pyré (mne vyšlo približne 450g).
  4. Tvaroh s nátierkovým maslom vyšľaháme. Prišľaháme vajíčka a jablkové pyré. Nakoniec pridáme pudingový prášok, škoricu a cukor a poriadne premiešame.
  5. Pripravenú plnku vylejeme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne hodinu. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme koláč vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu.
  6. Na polevu očistíme jablko a nastrúhame ho na hrubo. Pridáme škoricu a pudingový prášok rozmiešaný vo vode. Za priebežného miešania varíme do zhustnutia. Následne môžeme primiešať proteín. Nakoniec zmes rozmixujeme ponorným mixérom.
  7. Polevu, nie horúcu, rozotrieme na vychladnutý cheesecake a odložíme do chladničky. Pred podávaním som cheesecake ešte dozdobila podusenými jabĺčkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár