Jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta

Pridal: Petra H, 28.10.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúci koláč z lístkového cesta. Strúhané jablká a vanilkový puding, to je jednoducho neodolateľná kombinácia. Lístkové cesto som kúpila už vyvaľkané, takže s cestom nebola žiadna práca. Len som ho dala na plech s veľkosťou 38x25cm a pokračovala podľa receptu - piškóty, jablká, puding a navrch tiež 1 plát. Použila som teda 2 pláty už rozvaľkaného cesta. Musím povedať, že ak sa kúpi lístkové cesto už vyvaľkané, je to fakt rýchlovka a moooc dobrá !!! Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 28.10.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Budeme potrebovať:
500 glístkové cesto
240 gpiškóty
1 kgnastrúhané jablká
1 bal.škoricový cukor
1 lyžičkacitrónová šťava
3 lyžicekryštálový cukor
1,2 lmlieko
3 bal.vanilkový puding
6 lyžíckryštálový cukor
1 ksvajce
- Z lístkového cesta si vyvaľkáme 2 pláty cesta o veľkosti plechu (30 x 40 cm). Jedno cesto si položíme na papierom vystlaný plech na pečenie (plát cesta je umiestnený tak, aby prekrýval okraje).
- Na cesto umiestnime tesne vedľa seba piškóty. Posypeme ich cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nastrúhané jablká zmiešame so škoricou a navrstvíme na piškóty.
- V mlieku, do ktorého sme pridali cukor si uvaríme pudingy a ešte horúce nalejeme na jablká.
- Vyváľkaný druhý plát cesta položíme na puding, popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablkovo-pudinkový koláč z listového těsta.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto jabłkowo -budyniowe z ciasta francuskiego.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Apfel-Pudding-Kuchen mit Blätterteig an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almás-pudingos leveles tésztában.
KOMENTÁRE K RECEPTU