NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Hrnčekový recept na nepečený fitness cheesecake bez múky. Skvelý dezert na naštartovanie po sviatkoch.
Hrnčekový recept na nepečený fitness cheesecake bez múky. Skvelý dezert na naštartovanie po sviatkoch.
Hrnčekový recept na nepečený fitness cheesecake bez múky. Skvelý dezert na naštartovanie po sviatkoch.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   2.4.2024

Hrnčekový recept na nepečený fitness cheesecake bez múky. Skvelý dezert na naštartovanie po sviatkoch.

Iba deväť surovín je všetko, čo potrebujete na vytvorenie úžasného a zároveň zdravého cheesecaku, ktorého príprava je veľmi jednoduchá. Rozhodne odporúčame vyskúšať. Autor: Lucka

30 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

1 hrnček = 250 ml
1 hrnček
pekanové orechy
1/4 hrnčeka
kakao
1/2 hrnčeka
datle namočené v horúcej vode 5 minút

Biela vrstva:

1 hrnček
kešu orechy
1/3 hrnčeka
biela čokoláda
1 lyžička
vanilková esencia
1/2 hrnčeka
kokosové mlieko
štipka
soľ

Tmavá vrstva:

1 hrnček
kešu orechy
1/3 šálky
horká čokoláda
1-2 lyžice
javorový sirup
1/2 hrnčeka
kokosové mlieko
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky potrebné ingrediencie pre základ koláča vložíme do mixéra a spracujeme ich do hustej zmesi. Túto zmes potom rovnomerne rozotrieme na dno okrúhle formy na pečenie menšej veľkosti, ktorú sme vopred vyložili papierom na pečenie.
  2. Kešu orechy sme nechali namočené vo vode cez noc, celkom 12 hodín, čo je ideálny časový úsek na ich namáčanie. Odporúča sa ich namočiť večer, aby boli pripravené na ďalšie kroky prípravy torty hneď ráno. Následne sme rozpustili bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Po namočení sme kešu orechy scedili a dali do mixéra, kde sme k nim pridali aj ostatné ingrediencie. Všetko sme dôkladne premiešali v mixéri, kým nevznikla hladká zmes. Túto zmes sme potom rozotreli na už pripravený základ torty.
  3. Koláč umiestnime do chladničky, aby dobre stuhol. Po tom, čo svetlá vrstva pevne stuhne, postupujeme obdobným spôsobom pri príprave tmavej vrstvy.
  4. Potom, čo nanesieme tmavú vrstvu, koláč znova uložíme do chladničky, aby všetko pevne stuhlo. Nakoniec tortu ozdobíme podľa vlastnej kreativity a nápadov a je pripravená na podávanie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár