Hrnčekový koláč s jablkami a posýpkou

Recept Hrnčekový koláč s jablkami a posýpkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jablčných koláčov nikdy nie je dosť. Náš obľúbený hrnčekový jablkový koláč s posýpkou. Objem hrnčeka, ktorý používam na pečenie je 250 ml. Koláč som piekla na menšom plechu 35 x 25cm, výška 4cm. Do cesta (i do posypu) odporúčam použiť krupicový cukor, je jemnejší ako kryštálový a v obchodoch ho dnes už bežne dostať kúpiť. Pokiaľ máte kyslé jablká, môžete do posypu pridať o trochu viac cukru. Autor: Janka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto (objem hrnčeka je 250ml):

3 ksvajce
1 hrnčekkrupicový cukor
1/2 hrnčekatuk
1 hrnčekmlieko
2 hrnčekypolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
750 - 800 gjablko

Drobenka:

30 gtuk
5 lyžíchrubá múka
3 lyžicekrupicový cukor
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tuk na pečenie rozpustíme a necháme vychladnúť.
  2. Jablká očistíme, nastrúhame a odvážime. Z múky, cukru a tuku na pečenie urobíme rukami jemnú posýpku.
  3. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom poriadne do peny, znížime otáčky a postupne zašľaháme roztopený a vychladnutý tuk na pečenie a mlieko. Nakoniec zľahka zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  4. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie (možno aj len vymazávať a vysypať hrubou múkou) a na cesto v tenkej vrstve (pomocou vidličky) jemne naukladáme nastrúhané jabĺčka.
  5. Jablká netlačte do cesta, majú zostať na povrchu. Koláč rovnomerne posypeme posýpkou a upečieme. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť