NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Hrnčeková čokoládová bábovka, ktorá je vďaka jednej surovine jemná a šťavnatá
Hrnčeková čokoládová bábovka, ktorá je vďaka jednej surovine jemná a šťavnatá
Recept Hrnčeková čokoládová bábovka, ktorá je vďaka jednej surovine jemná a šťavnatá
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   3.3.2023

Hrnčeková čokoládová bábovka, ktorá je vďaka jednej surovine jemná a šťavnatá

Hrnčeková bábovka, ktorá je dokonalá. Výrazná čokoládová chuť a tá šťavnatosť, ktorá je výrazná vďaka nastrúhaným jablkám. Práve jablká jej dodávajú skvelú jemnosť a šťavnatosť. Určite vyskúšajte. Ja som ju robila bez čokoládovej polevy, ale tú kto chce môže pridať. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
vajce
2 hrnčeky (200 ml)
kryštálový cukor
1 a 1/2 hrnčeka
olej
1 lyžica
kakao
trochu
vanilková esencia
3 hrnčeky
polohrubá múka
1 lyžička
jedlá sóda
1/2 lyžičky
škorica
3 ks
jablko
1 lyžička
soľ
1 hrnček (nasekané)
vlašské orechy
1/2 hrnčeka
kokos
1/2 hrnčeka
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhej peny. 
  2. Pridáme olej, vanilkovú esenciu a ešte chvíľu šľaháme. 
  3. V druhej miske zmiešame suché suroviny - múku, sódu, kakao, kokos, škoricu a trochu soli. 
  4. Všetky sypké suroviny pridáme do vyšľahanej vajíčkovej hmoty. Pridáme aj nasekané orechy a nasekanú čokoládu. 
  5. Nakoniec pridáme aj nastrúhané jablká.
  6. Pripravené cesto nalejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. 
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 40 minút - sledujeme a kontrolujeme špajdlou. Keď je po zapichnutí a vytiahnutí z bábovky suchá, bábovka je hotová. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár