Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou
Niekedy stačí len málo, aby sa na stole rozvoňala úplne božská chuť... Autor: Danka
Pridal: Danula Vašíčková, 22.6.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
cca 1 kghovädzie lúpané plece
2 kscibuľa
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie
2 kockymasox
hladká múka
voda
olej
- Mäso nakrájať na cca 1 cm hrubé plátky, mierne naklepať, z oboch strán osoliť, okoreniť, z jednej strany vždy potrieť horčicou a skladať na seba do misky. Nechať asi 1 hodinku odležať.
- Potom obaliť z oboch strán v hladkej múke a sprudka orestovať na oleji. Orestované mäso naskladať do tlakového hrnca.
- Do výpeku vsypať cibuľu a restovať dohneda, potom vsypať na mäso, všetko zaliať vodou, aby bolo mäso ponorené, pridať Masox, uzavrieť a dusiť cca 45 minút.
- Múka z mäsa omáčku väčšinou dostatočne zahustí, ale ak by sa vám aj tak zdala omáčka riedka, možno mäso vybrať, omáčku zahustiť trochou múky, vyšľahanej v studenej vode a ešte cca 10 minutiek prevariť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí plec na hořčici s jasmínovou rýží.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rinderschulter mit Senf und Jasminreis an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mustáros marhaszelet.
Děkuji za recept. Zbylo mi trochu slaninky, tak jsem ji použil jako základ na cibulku. Božská mana! Už bych se nestyděl pozvat "některou volnou" na skvělou večeři.
díky :)