NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou
Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou
Recept Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou
Danula Vašíčková    ·   22.6.2021

Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou

Niekedy stačí len málo, aby sa na stole rozvoňala úplne božská chuť... Autor: Danka

25 min
Čas prípravy
65 min
Čas varenia
Suroviny
cca 1 kg
hovädzie lúpané plece
2 ks
cibuľa
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie
2 kocky
masox
hladká múka
voda
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájať na cca 1 cm hrubé plátky, mierne naklepať, z oboch strán osoliť, okoreniť, z jednej strany vždy potrieť horčicou a skladať na seba do misky. Nechať asi 1 hodinku odležať.
  2. Potom obaliť z oboch strán v hladkej múke a sprudka orestovať na oleji. Orestované mäso naskladať do tlakového hrnca.
  3. Do výpeku vsypať cibuľu a restovať dohneda, potom vsypať na mäso, všetko zaliať vodou, aby bolo mäso ponorené, pridať Masox, uzavrieť a dusiť cca 45 minút.
  4. Múka z mäsa omáčku väčšinou dostatočne zahustí, ale ak by sa vám aj tak zdala omáčka riedka, možno mäso vybrať, omáčku zahustiť trochou múky, vyšľahanej v studenej vode a ešte cca 10 minutiek prevariť.
Komentáre k receptu
Helena Vanátová    ·   28.1.2023   ·   Odpovedať   ·  

Dlouho jsme neměli hovězí maso,v nejbližší době vyzkouším

NejLucka NejLucka    ·   1.2.2023   ·   Odpovedať   ·  

dejte vědět, jak se podařilo a nahrajte i fotku :)

Gaul    ·   19.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

Děkuji za recept. Zbylo mi trochu slaninky, tak jsem ji použil jako základ na cibulku. Božská mana! Už bych se nestyděl pozvat "některou volnou" na skvělou večeři.

NejLucka NejLucka    ·   22.11.2020   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár