Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou

Recept Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou
FOTKA OD VÁS
Recept Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy stačí len málo, aby sa na stole rozvoňala úplne božská chuť... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Recept Hovädzie pliecko na horčici s jasmínovou ryžou
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

cca 1 kghovädzie lúpané plece
2 kscibuľa
plnotučná horčica
soľ
mleté čierne korenie
2 kockymasox
hladká múka
voda
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájať na cca 1 cm hrubé plátky, mierne naklepať, z oboch strán osoliť, okoreniť, z jednej strany vždy potrieť horčicou a skladať na seba do misky. Nechať asi 1 hodinku odležať.
  2. Potom obaliť z oboch strán v hladkej múke a sprudka orestovať na oleji. Orestované mäso naskladať do tlakového hrnca.
  3. Do výpeku vsypať cibuľu a restovať dohneda, potom vsypať na mäso, všetko zaliať vodou, aby bolo mäso ponorené, pridať Masox, uzavrieť a dusiť cca 45 minút.
  4. Múka z mäsa omáčku väčšinou dostatočne zahustí, ale ak by sa vám aj tak zdala omáčka riedka, možno mäso vybrať, omáčku zahustiť trochou múky, vyšľahanej v studenej vode a ešte cca 10 minutiek prevariť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
19.11.2020, Gaul odpovedať00

Děkuji za recept. Zbylo mi trochu slaninky, tak jsem ji použil jako základ na cibulku. Božská mana! Už bych se nestyděl pozvat "některou volnou" na skvělou večeři.

22.11.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť