Hovädzie plátky na slanine s opraženou cibuľou

Recept Hovädzie plátky na slanine s opraženou cibuľou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výdatný hlavný chod. Hovädzie plátky na slanine a k tomu opražená cibuľka. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Potrebujeme:

cca 700 ghovädzie mäso zadné
200 gslanina
3 ksveľká cibuľa
1 kockahovädzí bujón
korenie
soľ
červená paprika
olej
hladká múka alebo solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso si naprieč vláknom narežeme na plátky, ktoré osolíme a okoreníme. V tlakovom hrnci si na slanine, nakrájané na tenké rezance opražíme jednu nakrájanú cibuľu do hneda, poprášime červenou paprikou a hneď podlejeme vodou, aby nám paprika nezhorkla.
  2. Na panvici si plátky sprudka opečieme na horúcom oleji, vložíme ich k cibuli, pridáme hovädzí bujón a zalejeme vodou do dvoch tretín. Dusíme tak cca 30 minút.
  3. Medzi tým si na panvici do hneda osmažíme kolieska cibule, ktoré dávame na vrch každej porcie. Po udusení mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom alebo hladkou múkou. Podávame so zemiakovou kašou.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť