Hermelínovo paradajková nátierka
Táto nátierka je výborná na čerstvom pečive, ale hodí sa aj ako dip ku grilovanému mäsu alebo na nový zemiak varený v šupke. Je to delikatesa. My ju doma máme veľmi radi a rada ju robievam aj pre návštevu, pretože vždy zapôsobí a každý si pýta recept, aby si ju vedel aj doma pripraviť. Autor: Naďa I. /Rebeka/
Pridal: rebeka, 24.9.2020
Kategorie: Pomazánky, Hermelinová pomazánka, Syrová pomazánka
SUROVINY
100 ghermelín
100 gmajonéza
1 ksjarná cibuľka (biela časť)
2 ksparadajka
5 lístkovčerstvá bazalka
1 lyžicaolivový olej
čerstvo drvené korenie
podľa chutisoľ
šťava z polovice citróna
- Majonézu vyšľaháme s olejom, citrónovou šťavou, korením a soľou.
- Do misky dáme najemno pokrájanú cibuľku, paradajky (bez zrniečok), hermelín. To všetko premiešame.
- Potom pridáme ochutenú majonézu a nasekanú bazalku.
- Všetko riadne premiešame a dáme vychladnúť.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hermelínovo rajčatová pomazánka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pasta z camembertów i pomidorów.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Camembert-Tomaten-Aufstrich an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Camembert sajtos-paradicsomos szendvicskrém.
KOMENTÁRE K RECEPTU