Geniálny slávnostný šalát s kuracím mäsom a vajíčkom, ochutený delikátnym dresingom

Recept Geniálny slávnostný šalát s kuracím mäsom a vajíčkom, ochutený delikátnym dresingom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Uvarené kuracie prsia sa dokonalo hodia do šalátov. Ak ste ešte neskúšali, neváhajte a vyskúšajte tento. S týmto dresingom je naozaj úžasný. Ak nechcete použiť majonézu, kľudne ju nahraďte hustým bielym jogurtom (ja používam grécky biely jogurt) a máte ľahšiu alternatívu. Hodí sa aj na grilovačky. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Potrebujeme:

300 gkuracie prsia
1 kscibuľa
3 ksvajce
1 ksparadajka

Na dressing:

1 lyžicacukor
2 lyžicaocot
2 lyžicamajonéza
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

Voliteľné:

podľa chutisyr
podľa chutivlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ako prvé si uvaríme vajcia natvrdo, ktoré potom nakrájame na kocky. Paradajku si nakrájame tiež na kocky.
  2. Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky. Zmiešame s cukrom a octom, do ktorého dáme cibuľu a necháme marinovať, kým neuvaríme mäso.
  3. Kuracie mäso uvaríme v osolenej vode s korením (prípadne môžeme použiť aj pečené, aj grilované). Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky.
  4. Cibuľu necháme odkvapkať z octu. Potom všetky ingrediencie zmiešame. Dochutíme majonézou a podávame. Môžeme dozdobiť syrom, alebo vlašskými orechami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť