NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky s bravčovým mäsom
Francúzske zemiaky s bravčovým mäsom
Recept Francúzske zemiaky s bravčovým mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.9.2020

Francúzske zemiaky s bravčovým mäsom

Jednoduché zapečené zemiaky s bravčovým karé, majonézou a syrom.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 kg
zemiak
300 g
bravčové karé
2 ks
cibuľa
200 g
majonéza
50 g
strúhaný syr
soľ
korenie
kôpor
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na tenké plátky a naklepeme ho. Každý kúsok jemne osolíme a okoreníme.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a zemiaky na tenké plátky.
  3. Pripravíme si vyššiu formu, dno vymažeme olejom a poukladáme zemiaky, majonézu, cibuľu, mäso a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Ukončíme to zemiakmi.
  4. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 1 - 1,5 hodiny. Tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným syrom. Po upečení vrch posypeme nasekaným kôprom.

Zdroj: Povar

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár