Francúzske zemiaky s bravčovým mäsom

Recept Francúzske zemiaky s bravčovým mäsom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché zapečené zemiaky s bravčovým karé, majonézou a syrom.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kgzemiak
300 gbravčové karé
2 kscibuľa
200 gmajonéza
50 gstrúhaný syr
soľ
korenie
kôpor
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na tenké plátky a naklepeme ho. Každý kúsok jemne osolíme a okoreníme.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a zemiaky na tenké plátky.
  3. Pripravíme si vyššiu formu, dno vymažeme olejom a poukladáme zemiaky, majonézu, cibuľu, mäso a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Ukončíme to zemiakmi.
  4. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 1 - 1,5 hodiny. Tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným syrom. Po upečení vrch posypeme nasekaným kôprom.

Zdroj: Povar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť