Francúzske rezne so zemiakovou kašou

Recept Francúzske rezne so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie rezne v chutnej marináde, obaľované v cestíčku a vyprážané na rozpálenom oleji. Ako prílohu volíme klasickú zemiakovú kašu.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

kuracie prsné rezne

Na marinádu:

ocot
olej
soľ
korenie
cibuľa

Na cestíčko:

2 ksvajce
1 lyžičkaolej
hladká múka
soľ
kvapkavoda alebo biele víno

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Ocot a olej v rovnakom pomere zmiešame s nahrubo nakrájanou cibuľou a mäso do tejto marinády naložíme. Musí byť úplne ponorené. Marinovať necháme cez noc, ale môžeme aj niekoľko dní.
  2. V deň D mäso vyberieme, poriadne papierovou utierkou zbavíme marinády, pretiahneme v hladkej múke a následne v cestíčku. To vymiešame do hustejšej konzistencie. Ak bude príliš husté, zriedime kvapkou vody či vína.
  3. Na oleji či masti smažíme pozvoľna z oboch strán dozlatista. Podávame napr. so zemiakovou kašou.
    Rezne majú ľahko nakyslú chuť, chutia výrazne po cibuľu.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť