Francúzske rezne so zemiakovou kašou

Pridal: NajLucka, 24.11.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kuracie rezne v chutnej marináde, obaľované v cestíčku a vyprážané na rozpálenom oleji. Ako prílohu volíme klasickú zemiakovú kašu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 24.11.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Budeme potrebovať:
kuracie prsné rezne
Na marinádu:
ocot
olej
soľ
korenie
cibuľa
Na cestíčko:
2 ksvajce
1 lyžičkaolej
hladká múka
soľ
kvapkavoda alebo biele víno
- Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Ocot a olej v rovnakom pomere zmiešame s nahrubo nakrájanou cibuľou a mäso do tejto marinády naložíme. Musí byť úplne ponorené. Marinovať necháme cez noc, ale môžeme aj niekoľko dní.
- V deň D mäso vyberieme, poriadne papierovou utierkou zbavíme marinády, pretiahneme v hladkej múke a následne v cestíčku. To vymiešame do hustejšej konzistencie. Ak bude príliš husté, zriedime kvapkou vody či vína.
- Na oleji či masti smažíme pozvoľna z oboch strán dozlatista. Podávame napr. so zemiakovou kašou.
Rezne majú ľahko nakyslú chuť, chutia výrazne po cibuľu.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Francouzské řízky s bramborovou kaší.
KOMENTÁRE K RECEPTU