Fenomenálne orechové rezy z lístkového cesta

Recept Fenomenálne orechové rezy z lístkového cesta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neviete čo budete piecť na Veľkú noc? Pripravte si tento vynikajúci zákusok. Hotová delikatesa.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
150 gkryštálový cukor
150 gmleté vlašské orechy
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicekakao
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 lyžicepolohrubá múka
2 lyžicerum

Krém:

750 mlmlieko
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 gkukuričný škrob
300 mlsmotana na šľahanie
2 lyžicerum

Ďalej budeme potrebovať:

1 bal.lístkové cesto

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a na otočenom plechu na pečenie upečieme 2 pláty lístkového cesta, ktoré poprepichujeme vidličkou, aby sa nenafúkli. Pečieme cca 15 minút.
  2. Cesto:
    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme mleté vlašské orechy, kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva. (Ak máte radi rum v v zákuskoch, pokojne pridajte do vyšľahaných vajíčok rum). Takto pripravené cesto pečieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom pri teplote 170 stupňov cca 30 minút.
  3. Krém:
    Do mlieka pridáme kr. a vanilkový cukor. Keď máme cukor rozpustený, pridáme kukuričný škrob, rum a za stáleho miešania uvaríme mierne hustú kašu. Necháme vychladnúť.
  4. Smotanu zvlášť vyšľaháme na tuhú penu a pridáme ju k vychladnutej mliečnej hmote. Spojíme.
  5. Na jeden plát lístkového cesta natrieme polovicu krému, položíme upečené cesto, navrstvíme druhú polovicu krému a uložíme druhý plát lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom a celý koláč umiestnime do chladničky (najlepšie na celú noc). Dobrú chuť!% 1

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť