Fašiangové Božie milosti - fotopostup

Recept Fašiangové Božie milosti - fotopostup

Pridal: Jaja79, 14.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hovorí sa im fanky alebo božie milosti. Typické fašiangové jedlo známe v Čechách, na Morave i na Slovensku. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 14.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2,5 hrnčekahladká múka
5 ksžĺtok
200 gkyslá smotana
štipkasoľ
1,5 lyžicerum
na vyprážanieolej
na posypaniepráškový cukor
na posypanievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku spolu so soľou preosejeme cez sito. Do stredu urobíme jamku a pridáme žĺtky, kyslú smotanu a rum. Vypracujeme hladké cesto.
  2. Pripravené cesto dvakrát pomelieme na mlynčeku (používame mlynček na mäso, ktorý má čo najmenšie "dierky"). Cesto tak získa objem, je nadýchané a pružné.
  3. Pomleté cesto rozdelíme na 3 časti. Keď s cestom nepracujeme, stále ho máme zakryté bavlnenou utierkou, aby nám nevyschlo.
  4. Cesto pomocou valčeka rozvaľkáme na tenký plát (cca 2 mm). Pomocou ozubeného kolieska nakrájame kosodĺžniky. Do každého urobíme uprostred jeden rez a oba kraje cez tento otvor pretočíme. Takto pripravené malé kosodĺžniky ukladáme do rozpáleného oleja a smažíme do zlata.
  5. Upečené odkladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a následne ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť