NajRecept.sk Pečivo Chlieb Farebné sladké pečivo LEOPARD
Farebné sladké pečivo LEOPARD
Recept Farebné sladké pečivo LEOPARD
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.7.2021

Farebné sladké pečivo LEOPARD

Vzhľad a chuť tohto pečiva je božská! Sladký, jemný, chutný leopard. Autor: jaja

55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

200 ml
mlieko
25 g
kukuričný škrob

Cesto:

300 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
50 ml
olej
1 ks
pomarančová kôra
1 bal.
vanilkový cukor

Pre jemné kakaové cesto:

5 g
kakao
1 lyžica
mlieko

Pre tmavé kakaové cesto:

15 g
kakao
2 lyžice
mlieko

Kvások:

3,5 g
sušené droždie
50 ml
mlieko
1 lyžica
hladká múka
1 lyžička
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr pripravíme základ. 150 ml mlieka ohrejeme a vo zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob. Zalejeme ho vriacim mliekom, dáme na mierny oheň a za stáleho miešania pripravíme hustú kašu. Odstavíme a necháme vychladnúť - občas premiešame, aby sa nevytvorila kôra.
  2. Kým základ vychladne, pripravíme kvások. 50 ml mlieka ohrejeme, pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme. Pridáme múku a droždie. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak nemáte sušené droždie, môžete použiť aj klasické čerstvé - cca 10 g.
  3. V malej miske zalejeme základ vykysnutým kváskom, pridáme cukor, kôru z pomaranča, olej a nakoniec aj múku. Spracujeme (môžeme rukami alebo mixérom) na hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Ak sa lepí, pridajte viac múky. Cesto necháme kysnúť cca pol hodinu.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozdelíme ešte raz, aby sme dostali dve časti, čiže celkovo budeme mať 3 - jedno biele veľké, do jedného pridáme 5 g kakaa rozmiešaného v 1 lyžici mlieka a do tretieho pridáme 15 g kakaa rozmiešaného v 2 lyžiciach mlieka. Znovu prepracujeme.
  5. Všetky tri cestá rozdelíme na 9 rovnakých guličiek. Biele a najtmavšia cesto rozvaľkáme na tenšie plátok. Do najtmavšieho cesta zabalíme rolku svetlejšieho cesta a celú kakaovú rolku zabalíme do bieleho cesta.
  6. Pripravíme si formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie a poukladáme zrolované valčeky. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.
  7. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, vrch chleba potrieme mliekom a vložíme ho do rúry. Teplotu hneď stiahneme na 170 stupňov a pečieme 35-40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár