Farebné sladké pečivo LEOPARD

Recept Farebné sladké pečivo LEOPARD

Pridal: NajLucka, 19.7.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vzhľad a chuť tohto pečiva je božská! Sladký, jemný, chutný leopard. Autor: jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 19.7.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Múčniky, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ:

200 mlmlieko
25 gkukuričný škrob

Cesto:

300 ghladká múka
100 gkryštálový cukor
50 mlolej
1 kspomarančová kôra
1 bal.vanilkový cukor

Pre jemné kakaové cesto:

5 gkakao
1 lyžicamlieko

Pre tmavé kakaové cesto:

15 gkakao
2 lyžicemlieko

Kvások:

3,5 gsušené droždie
50 mlmlieko
1 lyžicahladká múka
1 lyžičkakryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr pripravíme základ. 150 ml mlieka ohrejeme a vo zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob. Zalejeme ho vriacim mliekom, dáme na mierny oheň a za stáleho miešania pripravíme hustú kašu. Odstavíme a necháme vychladnúť - občas premiešame, aby sa nevytvorila kôra.
  2. Kým základ vychladne, pripravíme kvások. 50 ml mlieka ohrejeme, pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme. Pridáme múku a droždie. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak nemáte sušené droždie, môžete použiť aj klasické čerstvé - cca 10 g.
  3. V malej miske zalejeme základ vykysnutým kváskom, pridáme cukor, kôru z pomaranča, olej a nakoniec aj múku. Spracujeme (môžeme rukami alebo mixérom) na hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Ak sa lepí, pridajte viac múky. Cesto necháme kysnúť cca pol hodinu.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť rozdelíme ešte raz, aby sme dostali dve časti, čiže celkovo budeme mať 3 - jedno biele veľké, do jedného pridáme 5 g kakaa rozmiešaného v 1 lyžici mlieka a do tretieho pridáme 15 g kakaa rozmiešaného v 2 lyžiciach mlieka. Znovu prepracujeme.
  5. Všetky tri cestá rozdelíme na 9 rovnakých guličiek. Biele a najtmavšia cesto rozvaľkáme na tenšie plátok. Do najtmavšieho cesta zabalíme rolku svetlejšieho cesta a celú kakaovú rolku zabalíme do bieleho cesta.
  6. Pripravíme si formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie a poukladáme zrolované valčeky. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.
  7. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, vrch chleba potrieme mliekom a vložíme ho do rúry. Teplotu hneď stiahneme na 170 stupňov a pečieme 35-40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť