Fantastické rýchle pagáče z kyslej smotany

Recept Fantastické rýchle pagáče z kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická chuťovka na rôzne oslavy. Ja som ich pripravovala na večerné posedenie. Zjedli sa asi za pol hodinu a to som ich pripravovala z dvojitej dávky. Odporúčam. Z kysnutého cesta ich už nepripravujem. Táto rýchlovka z kyslej smotany dokonalo nahradila tie klasické. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Potrebujeme:

500 gpolohrubá múka
250 g (alebo tuk na pečenie)maslo
1 balenieprášok do pečiva
1 kelímokkyslá smotana
1 lyžičkasoľ

Na potretie:

1 ksžĺtok
podľa chutirasca
podľa chutihrubozrnná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny vyberieme z chladničky, aby mali izbovú teplotu. Všetky suroviny spojíme v miske a vymiešame hladké cesto.
  2. Cesto preložíme na pracovnú dosku. Plát rozvaľkáme približne 1 cm hrubý. Vykrajujeme jednotlivé pagáčiky pomocou vykrajovátka alebo pohára.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, naukladáme vykrojené pagáčiky a potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou vody. Posypeme rascou, soľou, alebo necháme len tak.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry, pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút podľa rúry, lebo každá rúra pečie inak. Vyberieme, keď budú zlatisté.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť