Fantastické nebeské rezy - krok za krokom

Pridal: Lacusin, 12.3.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Čerešne, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Rezy s neodolateľným vanilkovým krémom a bielkovým cestom s čerešňami. Včera som išla domov z práce a keď som prechádzala trhom, pozerali na mňa krásne veľké čerešne, ktorým som neodolala a musela som si hrsť kúpiť. Vznikol z nich tento koláčik, ktorý je naozaj veľmi príjemný na chuť. Hoci maslové krémy nemám v obľube, tento žĺtkový krém bol lahodný a chutný. Skúste. Autor: Lacusin
FOTKA OD VÁS
Pridal: Lacusin, 12.3.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Čerešne, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
4 ksvajce
4 lyžicekryštálový cukor
2 lyžiceolej
4 lyžicevoda
4 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicakakao
štipkasoľ
Bielková vrstva:
6 ksbielok
220 gkryštálový cukor
100 gnasekané vlašské orechy
1 hrnček (200 ml)čerešňa
1 hrnček (200 ml)hladká múka
Krém:
6 ksžĺtok
200 gkryštálový cukor
300 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
3 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
Glazúra:
160 gčokoláda
20 gmaslo
50 mlsmotana na šľahanie
- Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 25 x 35 cm, dno vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme cesto.
- Glazura: na mírném ohni rozpustila za stálého míchání čokoládu, přidáme máslo a smetanu. Mícháním spojíme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastické nebeské řezy - KROK ZA KROKEM.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Fantastyczne niebiańskie ciasto - KROK ZA KROKIEM.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fantastische Kirsch-Vanille-Schnitten – Schritt für Schritt Anleitung an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csodálatos cseresznyés-krémes szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU