Fantastická žemľovka zo staršej vianočky

Recept Fantastická žemľovka zo staršej vianočky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sladký obed? Žiadny problém :) Mala som ešte staršiu vianočku, tak som ju spotrebovala do žemľovky. Niekedy robievam aj z rožkov, ale ak je vianočka, tak uprednostním radšej toto sladké pečivo. Žemľovka je oveľa chutnejšia a v kombinácii s ostatnými surovinami je naozaj výborná. Máte radi žemľovku? Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 ksvianočka
250 gtvaroha
6 ksstredne veľké jablko
80 gmaslo
250 mlmlieko
2 ksvajce
2 bal.vanilkový cukor s rumovou príchuťou (Vitana)
2 lyžičkymletá škorica
2 lyžicecitrónová šťava
2 lyžičkynajemno strúhaná citrónová kôry
hrsťhrozienka
hrsťolúpané a posekané mandle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Staršiu vianočku nakrájame na plátky. Pripravíme si pekáč, ktorý vymažeme maslom, poukladáme vianočku, ktorú sme namočili do hmoty z mlieka a žĺtkov.
  2. Na vrstvu vianočky navrstvíme tvaroh, ktorý sme osladili rumovým cukrom a zamiešali sme ho aj s rozšľahaným bielkovým snehom. Pohádžeme hrozienka.
  3. Jablká očistíme a nakrájame na tenučké plátky. Tie poukladáme na tvarohovú hmotu s hrozienkami a môžete ešte osladiť cukrom. Záleží na sladkosti jabĺk. Posypeme aj škoricou a mandľami.
  4. Hore poukladáme zvyšnú vianočku a zalejeme ju žĺtkovým mliekom. Poukladáme kúsky masla a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť