Fantastická žemľovka zo staršej vianočky

Pridal: Triniti, 24.9.2020
Kategorie: Žemľovka, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Sladký obed? Žiadny problém :) Mala som ešte staršiu vianočku, tak som ju spotrebovala do žemľovky. Niekedy robievam aj z rožkov, ale ak je vianočka, tak uprednostním radšej toto sladké pečivo. Žemľovka je oveľa chutnejšia a v kombinácii s ostatnými surovinami je naozaj výborná. Máte radi žemľovku? Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 24.9.2020
Kategorie: Žemľovka, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
SUROVINY
1 ksvianočka
250 gtvaroha
6 ksstredne veľké jablko
80 gmaslo
250 mlmlieko
2 ksvajce
2 bal.vanilkový cukor s rumovou príchuťou (Vitana)
2 lyžičkymletá škorica
2 lyžicecitrónová šťava
2 lyžičkynajemno strúhaná citrónová kôry
hrsťhrozienka
hrsťolúpané a posekané mandle
- Staršiu vianočku nakrájame na plátky. Pripravíme si pekáč, ktorý vymažeme maslom, poukladáme vianočku, ktorú sme namočili do hmoty z mlieka a žĺtkov.
- Na vrstvu vianočky navrstvíme tvaroh, ktorý sme osladili rumovým cukrom a zamiešali sme ho aj s rozšľahaným bielkovým snehom. Pohádžeme hrozienka.
- Jablká očistíme a nakrájame na tenučké plátky. Tie poukladáme na tvarohovú hmotu s hrozienkami a môžete ešte osladiť cukrom. Záleží na sladkosti jabĺk. Posypeme aj škoricou a mandľami.
- Hore poukladáme zvyšnú vianočku a zalejeme ju žĺtkovým mliekom. Poukladáme kúsky masla a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Sledujeme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastická žemlovka ze starší vánočky.
KOMENTÁRE K RECEPTU