Fantastická domáca maslová paštéta z kuracej pečene

Recept Fantastická domáca maslová paštéta z kuracej pečene

Pridal: rebeka, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Mäso, Vnútornosti, Zavaraniny, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prvýkrát som vyskúšala domácu paštétu. Bola tak chutná, len škoda, že som ju urobila z polovičnej dávky. Už nezostalo ani trošku, dokonca ešte aj nádobu som prstom poriadne vyčistila. S chrumkavým chlebom na raňajky alebo na večeru to je nebíčko v papuľke. Robila som aj brusnicové želé. Mne veľmi chutí napríklad aj so šampanským, s tým urobím nabudúce. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Mäso, Vnútornosti, Zavaraniny, Chuťovky

SUROVINY

500 ghydinová pečeň
3 ksvajce
2 strúčikycesnak
2 štipkytymián
podľa chutimleté korenie
podľa chutisoľ
250 gmaslo
200 gbrusnicový kompót
2 plátkyželatína
na namočenievoda
na podávaniepečivo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pečeň som očistila, umyla, osušila a dala som ju do mixéra spolu s vajíčkom, prelisovaným cesnakom, tymiánom (bez hrubej stonky), pridáme štipku soli a korenia a mixujeme. Mixujeme, kým nedostaneme hladkú pastu.
  2. Pridáme prepustené maslo, premiešame. Paštétu dáme do vhodnej nádoby, ktorú umiestnime do pekáča s vodou a dáme do rúry piecť.
  3. Pečieme pri teplote 100 stupňov cca 30-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme brusnicový preliv. Želatínu namočíme podľa návodu na obale. Kompót ohrejeme, pridáme napučanú želatínu, necháme ju rozpustiť a cez sitko prelejeme na paštétu.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť