NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Fantastická domáca maslová paštéta z kuracej pečene
Fantastická domáca maslová paštéta z kuracej pečene
Recept Fantastická domáca maslová paštéta z kuracej pečene
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   16.10.2020

Fantastická domáca maslová paštéta z kuracej pečene

Prvýkrát som vyskúšala domácu paštétu. Bola tak chutná, len škoda, že som ju urobila z polovičnej dávky. Už nezostalo ani trošku, dokonca ešte aj nádobu som prstom poriadne vyčistila. S chrumkavým chlebom na raňajky alebo na večeru to je nebíčko v papuľke. Robila som aj brusnicové želé. Mne veľmi chutí napríklad aj so šampanským, s tým urobím nabudúce. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 g
hydinová pečeň
3 ks
vajce
2 strúčiky
cesnak
2 štipky
tymián
podľa chuti
mleté korenie
podľa chuti
soľ
250 g
maslo
200 g
brusnicový kompót
2 plátky
želatína
na namočenie
voda
na podávanie
pečivo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečeň som očistila, umyla, osušila a dala som ju do mixéra spolu s vajíčkom, prelisovaným cesnakom, tymiánom (bez hrubej stonky), pridáme štipku soli a korenia a mixujeme. Mixujeme, kým nedostaneme hladkú pastu.
  2. Pridáme prepustené maslo, premiešame. Paštétu dáme do vhodnej nádoby, ktorú umiestnime do pekáča s vodou a dáme do rúry piecť.
  3. Pečieme pri teplote 100 stupňov cca 30-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme brusnicový preliv. Želatínu namočíme podľa návodu na obale. Kompót ohrejeme, pridáme napučanú želatínu, necháme ju rozpustiť a cez sitko prelejeme na paštétu.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár