Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech o veľkosti 30 x 32 cm, ktorý vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Múku zmiešame s kakaom a preosejeme cez sito. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame za stáleho mixovania kryštálový cukor a potom vodu. Následne pridáme žĺtky a nakoniec i kakao s múkou.
Pripravené cesto navrstvíme na plech a dáme upiecť. Pečieme cca pol hodinu.
Upečené cesto polejeme pripravenou zálievkou z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru.
Mlieko ohrejeme na ohni. V menšej miske vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme trochu teplého mlieka a následne túto hmotu vlejeme do horúceho mlieka. Pridáme múku a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý krém. Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a pekne uhladíme.
Vrch: Do hrnca dáme 100 g cukru, pridáme vodu (2-3 lyžice) a varíme na miernom ohni - uvaríme sirup.
%
Bielky so zvyšným cukrom (100 g) vyšľaháme na tuhý sneh vo vodnom kúpeli a za stáleho mixovania tenkým prúdom prilievame horúci sirup. Sneh tak dostane krásny lesk. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, vodu a krátko zašľaháme.
Sneh navrstvíme na žĺtkový krém a ozdobíme podľa vlastnej fantázie - nastrúhanou čokoládou, kakaom,... Pred podávaním necháme v chladničke vychladiť. Dobrú chuť!