Famózny koláč veľhory s vanilkovým pudingom

Recept Famózny koláč veľhory s vanilkovým pudingom

Pridal: Petra H, 13.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Recept Famózny koláč veľhory s vanilkovým pudingom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fenomenálny koláč z odpaľovaného cesta, plnený vanilkovým pudingom preliaty čokoládou. Vanilkový krém niekedy robím s ricottou a niekedy aj s mascarpone, je na vás, aký smotanový syr použijete. Ja mám osobne radšej ricottu. Na vrchu vyšľahaná šľahačka a celý zákusok krásne ochutí aj čokoláda, ktorú len tak nafŕkame na vrch. Koláčik je naozaj chutný a chutil u nás doma každému, takže som ho určite nepiekla naposledy. Určite vyskúšajte aj vy. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Recept Famózny koláč veľhory s vanilkovým pudingom

Pridal: Petra H, 13.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

1 hrnčekvoda
1/2 hrnčekamaslo
1 hrnčekhladká múka
4 ksvajce

Náplň:

1 bal.smotanový syr Ricotta
2 bal.vanilkový puding
1 bal.vanilkový cukor
600 mlmlieko
250 gmaslo
400 mlsmotana na šľahanie
horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu na pečenie (25 x 38 cm). Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
  2. Vodu si nalejeme do hrnca, pridáme maslo a rozpustíme na ohni. Keď máme maslo rozpustené, odstavíme z ohňa, pridáme za stáleho miešania múku. Dáme späť na oheň, na miernom ohni necháme pekne uvariť - stále miešame. Z ohňa odstavíme vtedy, ak sa nám hmota od stien hrnca odlepuje. Vmiešame jedno vajíčko po druhom. Zakaždým dôkladne vymiešame vareškou.
  3. Pripravené cesto rozotrieme do formy na pečenie, ktorú sme si vopred vymazali maslom. Pečieme cca 25 - 30 minút. Nesmieme rúru otvárať, inak nám cesto spadne a nebude krásne nadýchané. Po uplynutí doby rúru vypneme, ale koláč nevyberáme. Necháme mierne pootvorené dvierka a až cca po 5 - 7 minútach ho vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Z mlieka, vanilkových pudingov a vanilkového cukru uvariť pudingy, nechať vychladnúť. Potom vyšľahať jedno maslo a pridať vychladnutý puding a Ricottu. Krém krásne stuhol.
  5. V druhej miske si vyšľaháme smotanu na šľahanie a necháme vychladiť v chladničke.
  6. Na vychladnuté cesto si nanesieme vanilkovú plnku, navrstvíme šľahačku.
  7. Potom nakrájame a polejeme čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť