Famózne LAMBADA rezy

Recept Famózne LAMBADA rezy

Pridal: Triniti, 16.1.2021

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborný koláčik pod názvom LAMBADA. Žiadne maslo v kréme, žiadny ťažký krém, ale len skvelá osviežujúca chuť! Šťavu môžete použiť podľa chuti: pomarančová, hrušková, jahodová, ... Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 16.1.2021

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
100 gkryštálový cukor
100 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkavanilkový cukor

Ovocný krém:

1 lpomarančová šťava
10 lyžíckryštálový cukor
4 bal.vanilkový puding

Biely krém:

500 mlmlieko
70 gkukuričný škrob
150 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
200 mlsmotana na šľahanie
podľa chutirum
podľa chutivanilková esencia

Poleva:

300 mlsmotana na šľahanie
75 ghorká čokoláda
100 gčokoláda Milka Noisette

Ďalej budeme potrebovať:

BeBe sušienky
mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 39 x 22 cm a vyložíme ju papierom.
  2. Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame spolu s kr. a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme múku, ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame vyšľahané bielky - len vareškou a takto pripravené cesto navrstvíme do formy. Dáme piecť cca na 15-20 minút - priebežne kontrolujeme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Biely krém:
    300 ml mlieka dáme na oheň, pridáme kr. a vanilkový cukor - necháme ho rozpustiť. Kukuričný škrob dáme do zvyšného mlieka, dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky. Keď máme cukor rozpustený, pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a uvaríme hustý krém. Do smotany pridáme rum a extrakt a vyšľaháme tuhú hmotu, ktorú primiešame vareškou do vychladnutého bieleho krému. Odložíme do chladničky.
  4. Do 700 ml šťavy /môžete použiť aj pomarančový džús/ pridáme cukor a na ohni ho necháme rozpustiť. 300 ml šťavy alebo džúsu zmiešame s pudingovým práškom a dôkladne zmiešame, aby sme nemali hrudky. Takto vymiešané pudingové prášky pridáme k ohriatej šťave a uvaríme hustú hmotu, ktorú ihneď navrstvíme na upečený plát cesta. Pekne uhladíme a naukladáme sušienky, ktoré sme namáčali v mlieku.
  5. Takto navrstvený koláč necháme vychladnúť. Keď má koláč izbovú teplotu, navrstvíme biely krém a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Keď máme koláč poriadne vychladený, môžeme si pripraviť polevu. Smotanu na miernom ohni zohrejeme (pozor! nesmie vrieť) a odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (horkú čokoládu aj čokoládu Milka) a miešaním ju rozpustíme. Čokoládovú hmotu necháme mierne vychladnúť a navrstvíme ju na koláč. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť