Dusené hovädzie s kelom a mrkvou

Pridal: rebeka, 18.2.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Luxusné hlavné jedlo. Hovädzie mäso v kombinácii s kelom a mrkvou je vynikajúce. A ešte ako príloha varené zemiaky.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 18.2.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Na mäso:
400 ghovädzie pliecko
50 gslanina
1 kscibuľa
1 lyžicamaslo
1 lyžicamasť
2 lyžicehladká múka
podľa chutisoľ
čerstvo drvenéčierne korenie
podľa potrebyhovädzí vývar
Na kel:
1 ks (menšia hlávka)kel
1 ks (väčšia)mrkva
2 strúčikycesnak
3 lyžicemaslo
1 lyžicahladká múka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
- Mäso nakrájame na menšie plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a pretiahneme hladkou múkou. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaříme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme dohneda. Potom pridáme mäso, z oboch strán krátko orestujeme a podlejeme vývarom cca 250 ml. Dusíme domäkka. Mäso vyberieme a uchovávame v teple. Výpek pomixujeme tyčovým mixérom a ešte prepasírujeme cez jemné sitko. Dáme na plameň, privedieme do varu a pridáme chladné maslo. Už nevaríme. Do šťavy vrátime mäso.
- Kel zbavíme zvädnutých horných listov, hlúbu a tvrdých rebier. Pokrájame na širšie rezance. Ošúpanú mrkvu postrúhame na slzičkovom strúhadle. Kel spolu s mrkvou dáme variť do osolenej vody. Varíme na skus cca 10-12 minút. Preložíme do sitka a schladíme ľadovou vodou. Trochu vody z kelu si ponecháme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku. Pridáme kapustu s mrkvou, ochutíme cesnakom a korením, prípadne dosolíme. Málinko podlejte kelovou vodou a krátko prevaríme. Podávame s varenými zemiakmi.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Dušené hovězí s kapustou a mrkví.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Duszona wołowina z kapustą i marchwią.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rinderschmorbraten mit Wirsing und Möhren an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával.
KOMENTÁRE K RECEPTU