NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Dusené hovädzie s kelom a mrkvou
Dusené hovädzie s kelom a mrkvou
Recept Dusené hovädzie s kelom a mrkvou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   18.2.2021

Dusené hovädzie s kelom a mrkvou

Luxusné hlavné jedlo. Hovädzie mäso v kombinácii s kelom a mrkvou je vynikajúce. A ešte ako príloha varené zemiaky.

Suroviny

Na mäso:

400 g
hovädzie pliecko
50 g
slanina
1 ks
cibuľa
1 lyžica
maslo
1 lyžica
masť
2 lyžice
hladká múka
podľa chuti
soľ
čerstvo drvené
čierne korenie
podľa potreby
hovädzí vývar

Na kel:

1 ks (menšia hlávka)
kel
1 ks (väčšia)
mrkva
2 strúčiky
cesnak
3 lyžice
maslo
1 lyžica
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na menšie plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a pretiahneme hladkou múkou. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaříme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme dohneda. Potom pridáme mäso, z oboch strán krátko orestujeme a podlejeme vývarom cca 250 ml. Dusíme domäkka. Mäso vyberieme a uchovávame v teple. Výpek pomixujeme tyčovým mixérom a ešte prepasírujeme cez jemné sitko. Dáme na plameň, privedieme do varu a pridáme chladné maslo. Už nevaríme. Do šťavy vrátime mäso.
  2. Kel zbavíme zvädnutých horných listov, hlúbu a tvrdých rebier. Pokrájame na širšie rezance. Ošúpanú mrkvu postrúhame na slzičkovom strúhadle. Kel spolu s mrkvou dáme variť do osolenej vody. Varíme na skus cca 10-12 minút. Preložíme do sitka a schladíme ľadovou vodou. Trochu vody z kelu si ponecháme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku. Pridáme kapustu s mrkvou, ochutíme cesnakom a korením, prípadne dosolíme. Málinko podlejte kelovou vodou a krátko prevaríme. Podávame s varenými zemiakmi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár