Dusené hovädzie s kelom a mrkvou

Recept Dusené hovädzie s kelom a mrkvou

Pridal: rebeka, 18.2.2021

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Luxusné hlavné jedlo. Hovädzie mäso v kombinácii s kelom a mrkvou je vynikajúce. A ešte ako príloha varené zemiaky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 18.2.2021

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Na mäso:

400 ghovädzie pliecko
50 gslanina
1 kscibuľa
1 lyžicamaslo
1 lyžicamasť
2 lyžicehladká múka
podľa chutisoľ
čerstvo drvenéčierne korenie
podľa potrebyhovädzí vývar

Na kel:

1 ks (menšia hlávka)kel
1 ks (väčšia)mrkva
2 strúčikycesnak
3 lyžicemaslo
1 lyžicahladká múka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na menšie plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a pretiahneme hladkou múkou. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaříme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme dohneda. Potom pridáme mäso, z oboch strán krátko orestujeme a podlejeme vývarom cca 250 ml. Dusíme domäkka. Mäso vyberieme a uchovávame v teple. Výpek pomixujeme tyčovým mixérom a ešte prepasírujeme cez jemné sitko. Dáme na plameň, privedieme do varu a pridáme chladné maslo. Už nevaríme. Do šťavy vrátime mäso.
  2. Kel zbavíme zvädnutých horných listov, hlúbu a tvrdých rebier. Pokrájame na širšie rezance. Ošúpanú mrkvu postrúhame na slzičkovom strúhadle. Kel spolu s mrkvou dáme variť do osolenej vody. Varíme na skus cca 10-12 minút. Preložíme do sitka a schladíme ľadovou vodou. Trochu vody z kelu si ponecháme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku. Pridáme kapustu s mrkvou, ochutíme cesnakom a korením, prípadne dosolíme. Málinko podlejte kelovou vodou a krátko prevaríme. Podávame s varenými zemiakmi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť