Dulový syr zo šupiek

Recept Dulový syr zo šupiek
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce nepečené rezy s hrozienkami, orechmi a s chuťou škorice. Bez pečenia pripravené dezerty mi veľmi nelahodili a to nielen prípravou, ale aj chuťovo, ale nakoniec som si k nim vytvoril vzťah. Tentoraz to bola rýchlovka, mal som to hotové do pol hodiny. Autor: PeterKar

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 kgdule
20 dkgkryštálový cukor
50 ghrozienka
50 gvlašské orechy
2 gkyselina citrónová
1 lyžičkamletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dule umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót.
  2. Šupky použijeme va výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do výšky cca 2 cm, pridáme cukor a kyselinu citrónovú rozpustenú v lyžici vody a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Pridáme škoricu a po vychladnutí rozmixujeme.
  3. Hmotu rozprestrieme na jemne olejom vymastený plech, posypeme posekanými orechmi a hrozienkami (uvarenými vo vode), ktoré opatrne vtlačíme do hmoty a necháme uschnúť v teplej rúre alebo na teplom radiátore. Pokrájame na kúsky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť