NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Dulový syr zo šupiek
Dulový syr zo šupiek
Recept Dulový syr zo šupiek
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
PavelKar    ·   25.10.2020

Dulový syr zo šupiek

Vynikajúce nepečené rezy s hrozienkami, orechmi a s chuťou škorice. Bez pečenia pripravené dezerty mi veľmi nelahodili a to nielen prípravou, ale aj chuťovo, ale nakoniec som si k nim vytvoril vzťah. Tentoraz to bola rýchlovka, mal som to hotové do pol hodiny. Autor: PeterKar

Suroviny
2 kg
dule
20 dkg
kryštálový cukor
50 g
hrozienka
50 g
vlašské orechy
2 g
kyselina citrónová
1 lyžička
mletá škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Dule umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót.
  2. Šupky použijeme va výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do výšky cca 2 cm, pridáme cukor a kyselinu citrónovú rozpustenú v lyžici vody a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Pridáme škoricu a po vychladnutí rozmixujeme.
  3. Hmotu rozprestrieme na jemne olejom vymastený plech, posypeme posekanými orechmi a hrozienkami (uvarenými vo vode), ktoré opatrne vtlačíme do hmoty a necháme uschnúť v teplej rúre alebo na teplom radiátore. Pokrájame na kúsky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár