Domáci voňavý a chrumkavý chlebík

Recept Domáci voňavý a chrumkavý chlebík

Pridal: Haanka, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Dezerty, Múčniky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáci voňavý a chrumkavý chlebík. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Dezerty, Múčniky, Pečivo

SUROVINY

50 gdroždie
150 gražná celozrnná múka
180 mlvoda

Po 10-12h:

100 gražná múka
400 ghladká múka
2 lyžičkysoľ
1 lyžičkachlebové korenie
150 mlpivo alebo cmar
150 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 50 g kvásku z chladničky rozkvasiť, 150 g ražnej celozrnnej múky a 180 ml vody.
  2. Po 10-12h si vezmem zase späť tých 50 g do chladničky a do väčšieho množstva sa pridá: 100 g ražnej múky, 400 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 1 lyžička chlebového korenia, 150 ml piva alebo cmaru, 150 ml vody, zarobiť, nechať 2 hod. kysnúť aj s prekladaním a potom ešte kysnúť 2 hod. v šatke.
  3. Rúru rozohriať na 250 stupňov s dvoma plechmi, jeden na chleba a druhý na dne na vodu, tú tam vlejem hneď, ako vložím do rúry chleba a potom hneď rúru zavriem, nech sa dlho nevetrá.
  4. Na 250 stupňov pečiem 10 minút a potom na 190 stupňov ešte 30 minút.

Zdroj: Pečení všeho druhu - ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť