Domáce sušené paradajky - naj recept

Domáce sušené paradajky - naj recept
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte v polovici augusta som vyskúšala recept na sušené paradajky. Boli horúčavy, tak som to využila, ale ak máte aj teraz veľa paradajok a neviete ich zužitkovať, skúste ich usušiť v rúre. Čítala som veľa receptov a mnoho ľudí odporučilo paradajky sušiť v rúre. Je to síce náročnejšie na elektrinu, ale nevadí.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 kgzrelá paradajka
2 lyžičkysoľ
cesnak
bazalka
rozmarín
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na mesiačiky. Mesiačiky osolíme, necháme odstáť, aby pustili šťavu a tú zlejeme.
  2. Poukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili alobalom a necháme na slnečnom mieste sušiť. Ja som takto sušila paradajky 4 dni - a to vám poviem, bolo dosť horúco. Položila som ich na miesto, kde sa nevíri prach, nepadá lístie.
  3. Samozrejeme, večer som ich dala do kuchyne, ráno som ich vytiahla znovu na slnko.
  4. Na internete som čítala postupy, kde kuchárky paradajky sušili v rúre 4-8 hodín, záleží podľa toho, na ako hrubo ich nakrájate. Sušíme pri teplote cca 140 stupňov.
  5. Z tejto dávky mi vyšli 2 stredne veľké poháre. Do pohárov som napchala vysušené paradajky striedavo s cesnakom, bazalkou, rozmarínom a zaliala som ich olivovým olejom.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť