NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Pletenky a judáše Domáce pletence bez konzervačných látok a umelých prísad ako skvelá alternatíva k supermarkétovému pečivu.
Domáce pletence bez konzervačných látok a umelých prísad ako skvelá alternatíva k supermarkétovému pečivu.
Recept Domáce pletence bez konzervačných látok a umelých prísad ako skvelá alternatíva k supermarkétovému pečivu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   7.5.2023

Domáce pletence bez konzervačných látok a umelých prísad ako skvelá alternatíva k supermarkétovému pečivu.

Recept na výborné pletence na večeru či raňajky pre rodinku. Stačí naplniť a sú z nich neodolateľné sendviče, či nakrájať k šunke alebo šalátu.

25 min
Čas prípravy
18 min
Čas varenia
Suroviny
600 g
hladká múka
340 ml
voda
35 g
bravčová masť
2 a 1/2 lyžičky
soľ
1 a 1/4 lyžičky
kryštálový cukor
25 g
droždie
podľa chuti
mak alebo sezam na posypanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z vody, cukru a droždia si urobíme kvások.
  2. Kvások zmiešame s múkou, masťou a soľou a vypracujeme cesto. Necháme asi hodinu vykysnúť.
  3. Rozdelíme na 4 časti. Každú z častí rozdelíme na tri časti, vytvarujeme valce, ktoré potom prekladáme ako vrkoč. Takto vyformujeme 4 pletence.
  4. Preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme slanou vodou, posypeme makom a pečieme dozlata asi 18 minút na 230 st.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár