Domáca veka na chlebíčky

Pridal: Jaja79, 3.5.2021
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Sendviče a bagety, Pečivo, Silvester a Nový rok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché, chutné a hlavne domáce. Rozvonia Vám pri pečení celý byt/dom. Dovolím si povedať, že je oveľa chutnejšia ako tá domáca. Na silvestrovské alebo narodeninové chlebíčky ako stvorená. Autor: Jaja
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaja79, 3.5.2021
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Sendviče a bagety, Pečivo, Silvester a Nový rok
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
300 ghladká múka
100 gpolohrubá múka
100 ghrubá múka
1 lyžičkasoľ
300 mlvlažná voda
40 gdroždie
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžicaolej
na potretiemlieko
- Najskôr si pripravíme kvások. V troche vlažnej vody rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. Odložíme bokom. V druhej miske zmiešame preosiate múky, pridáme ostatné suroviny, kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
- Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 3 časti a každú časť rozvaľkáme, zrolujeme a uložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť na plechu asi pol hodinu.
- Potom ich potrieme mliekom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
- Po upečení ich preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí veka na chlebíčky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Domowa weka na kanapki.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi szendvicskenyér.
KOMENTÁRE K RECEPTU