Domáca veka na chlebíčky

Recept Domáca veka na chlebíčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché, chutné a hlavne domáce. Rozvonia Vám pri pečení celý byt/dom. Dovolím si povedať, že je oveľa chutnejšia ako tá domáca. Na silvestrovské alebo narodeninové chlebíčky ako stvorená. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

300 ghladká múka
100 gpolohrubá múka
100 ghrubá múka
1 lyžičkasoľ
300 mlvlažná voda
40 gdroždie
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžicaolej
na potretiemlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme kvások. V troche vlažnej vody rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. Odložíme bokom. V druhej miske zmiešame preosiate múky, pridáme ostatné suroviny, kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
  2. Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 3 časti a každú časť rozvaľkáme, zrolujeme a uložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť na plechu asi pol hodinu.
  3. Potom ich potrieme mliekom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
  4. Po upečení ich preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť