NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Domáca veka na chlebíčky
Domáca veka na chlebíčky
Recept Domáca veka na chlebíčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   3.5.2021

Domáca veka na chlebíčky

Jednoduché, chutné a hlavne domáce. Rozvonia Vám pri pečení celý byt/dom. Dovolím si povedať, že je oveľa chutnejšia ako tá domáca. Na silvestrovské alebo narodeninové chlebíčky ako stvorená. Autor: Jaja

130 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
hladká múka
100 g
polohrubá múka
100 g
hrubá múka
1 lyžička
soľ
300 ml
vlažná voda
40 g
droždie
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžica
olej
na potretie
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kvások. V troche vlažnej vody rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. Odložíme bokom. V druhej miske zmiešame preosiate múky, pridáme ostatné suroviny, kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
  2. Po vykysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 3 časti a každú časť rozvaľkáme, zrolujeme a uložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť na plechu asi pol hodinu.
  3. Potom ich potrieme mliekom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
  4. Po upečení ich preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár