Dokonalé pudingáče s vanilkovým krémom a jahodami

Recept Dokonalé pudingáče s vanilkovým krémom a jahodami

Pridal: Petra H, 19.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Raňajky, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V stredu som si vymyslela, že poteším svoje deti, manžela, rodičov a susedov touto luxusnou pochúťkou. Áno, surovín je veľa, robila som z trojnásobnej dávky z pôvodného receptu, aby sa pre každého ušlo. Chuťovo to je nebíčko v papuľke. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 19.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Raňajky, Čásť dňa

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 lmlieko
2 dclolej
6 ksžĺtok
800 ghladká múka
20 lyžičiekcukor
štipkasoľ
40 gdroždie

Krém:

6 bal.vanilkový puding
1,5 lmlieko
6 ksvanilkový cukor
21 lyžíckryštálový cukor
360 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

na potretievajce
na posypaniepráškový cukor
na plneniejahoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guličky. Nerobím kvások, ale cesto rovno spracovávam v pekárni.
  2. Pripravené cesto nechám kysnúť na teplom mieste asi hodinu. Po hodine cesto rozdelím na rovnaké kúsky, ktoré vypracujem do guľôčky, guľôčku do valčeka s priemerom asi 1 cm a s dĺžkou asi 25 cm. Prehnem na polovicu a urobím vrták.
  3. Ukladáme na papierom vyložený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Pred pečením povrch potrieme rozšľahaným vajcom.
  4. Plnila som pudingom, do ktorého som zašľahala mäkké maslo a urobila som aj jahodovú dreň - rozmixovala som jahody, osladila cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť