NajRecept.sk Pečivo Žemle Dnešné chrumkavé a vo vnútri mäkké žemle
Dnešné chrumkavé a vo vnútri mäkké žemle
Recept Dnešné chrumkavé a vo vnútri mäkké žemle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Reny Naty A.    ·   18.3.2021

Dnešné chrumkavé a vo vnútri mäkké žemle

Ja som si to cesto tak obľúbila, že z neho robím rožky a aj žemličky. Je výborný! Autor: Reny Naty A.

Suroviny
500 g
hladká múka
3 dl
vlažné mlieko
1,3 dl
olej
1 kocka
droždie
12 g
soľ
1 lyžičky
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko si ohrejeme, len na vlažné. Rozdrobíme doň droždie a posypeme lyžičkou kr. cukru a priklopíme. Necháme vzísť kvások cca 10 min.
  2. Do misy si medzi tým pripravíme múku, soľ, olej a pridáme kvások. Cesto necháme hniesť v robote cca 10 minút na najnižšom stupni.
  3. Cesto potom preložíme do zľahka vyolejovanej misy a necháme hodinu kysnúť. Medzi tým raz preložíme.
  4. Než ich dáme do rúry, len postriekame rozprašovačom na kvety (vodou). Na vrch môžete ešte šupnúť rascu a soľ. 10 minút necháme na plechu kysnúť a potom rovno do rúry. Pečieme pri 220 stupňov cca 14 minút.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Jana P.    ·   16.3.2023   ·   Odpovedať   ·  

koľko ks by malo výjsť aby boli super :) ?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár