Dnešné chrumkavé a vo vnútri mäkké žemle

Recept Dnešné chrumkavé a vo vnútri mäkké žemle

Pridal: Reny Naty A., 18.3.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja som si to cesto tak obľúbila, že z neho robím rožky a aj žemličky. Je výborný! Autor: Reny Naty A.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Reny Naty A., 18.3.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

SUROVINY

500 ghladká múka
3 dlvlažné mlieko
1,3 dlolej
1 kockadroždie
12 gsoľ
1 lyžičkykryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko si ohrejeme, len na vlažné. Rozdrobíme doň droždie a posypeme lyžičkou kr. cukru a priklopíme. Necháme vzísť kvások cca 10 min.
  2. Do misy si medzi tým pripravíme múku, soľ, olej a pridáme kvások. Cesto necháme hniesť v robote cca 10 minút na najnižšom stupni.
  3. Cesto potom preložíme do zľahka vyolejovanej misy a necháme hodinu kysnúť. Medzi tým raz preložíme.
  4. Než ich dáme do rúry, len postriekame rozprašovačom na kvety (vodou). Na vrch môžete ešte šupnúť rascu a soľ. 10 minút necháme na plechu kysnúť a potom rovno do rúry. Pečieme pri 220 stupňov cca 14 minút.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť