Datľové kukuričky sladené medom a obalené v čokoláde

Recept Datľové kukuričky sladené medom a obalené v čokoláde
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Datle a figy sú veľmi obľúbenou pochúťkou na vianočnom stole. Vyskúšajte si zo sladkých datlí pripraviť luxusnú vianočnú pochúťku.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

250 gdatľa
100 govsené vločky (ochutené alebo čisté)
50 gmed
50 gmleté vlašské orechy
20 gmaslo
2 lyžicecitrónová šťava

Glazúra:

100 gbiela čokoláda
na ozdobutmavá čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vločky rozmixujeme na jemný prášok (ak máte jemné vločky, nemusíte ich ani mixovať, prípadne použite mandle alebo iné orechy).
  2. Pridajte namočené datle, med, mleté oriešky, rozpustené maslo a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame a hmotu dáme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou.
  3. Odložíme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame rôzne tvary alebo menšie obdĺžničky, prípadne guľôčky.
  4. Bielu a tmavú čokoládu rozpustíme zvlášť vo vodnom kúpeli.
  5. Polovicu tyčinky / kukuričky namočíme do bielej čokolády a necháme na mriežke stuhnúť. Tmavú čokoládu dáme do mikroténového alebo zdobiaceho vrecúška a tenkou špičkou ozdobíme. Necháme stuhnúť a podávame.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť