Datľové kukuričky sladené medom a obalené v čokoláde

Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Zdravé recepty, Vianoce
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Datle a figy sú veľmi obľúbenou pochúťkou na vianočnom stole. Vyskúšajte si zo sladkých datlí pripraviť luxusnú vianočnú pochúťku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Zdravé recepty, Vianoce
SUROVINY
Budeme potrebovať:
250 gdatľa
100 govsené vločky (ochutené alebo čisté)
50 gmed
50 gmleté vlašské orechy
20 gmaslo
2 lyžicecitrónová šťava
Glazúra:
100 gbiela čokoláda
na ozdobutmavá čokoláda
- Vločky rozmixujeme na jemný prášok (ak máte jemné vločky, nemusíte ich ani mixovať, prípadne použite mandle alebo iné orechy).
- Pridajte namočené datle, med, mleté oriešky, rozpustené maslo a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame a hmotu dáme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou.
- Odložíme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame rôzne tvary alebo menšie obdĺžničky, prípadne guľôčky.
- Bielu a tmavú čokoládu rozpustíme zvlášť vo vodnom kúpeli.
- Polovicu tyčinky / kukuričky namočíme do bielej čokolády a necháme na mriežke stuhnúť. Tmavú čokoládu dáme do mikroténového alebo zdobiaceho vrecúška a tenkou špičkou ozdobíme. Necháme stuhnúť a podávame.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Datlové kukuřičky slazené medem a obalené v čokoládě.
KOMENTÁRE K RECEPTU