Cuketový koláč s makom a citrónovou polevou

Recept Cuketový koláč s makom a citrónovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci cuketový koláčik, do ktorého som pridala mak. Je krásne šťavnatý, tak nehrozí, že by ste museli jeden kúsok koláča zapíjať kávou alebo čajom. Cuketu som neodšťavovala, dala som ju tak ako som ju nastrúhala, šťavnatú. Koláč som poliala citrónovou polevou a ozdobila kúskom citróna, aby to lahodilo aj oku. Autor: Minerálka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
200 gkryštálový cukru
1 bal.vanilkový cukor
500 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
50 gcelý mak
300 gstrúhaná cuketa
1,5 dclmlieko
2 dclolej
strúhanácitrónová kôra

Poleva:

200 gpráškový cukor
2 lyžicecitrónová šťava
2 lyžicehorúca voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia šľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme olej, mlieko a všetky suché suroviny. Nakoniec zamiešame nastrúhanú cuketu.
  2. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Pečieme na 180 st. caa 40 min.
  3. Upečený horúci koláč potrieme polevou.
  4. Práškový cukor si preosejeme pridáme citrónovú šťavu a vodu poriadne vymiešame na lesklú polevu. Podľa potreby doladíme polevu, buď cukrom alebo citrónovou šťavou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť