NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Brownies Čokoládové brownies so smotanovou penou
Čokoládové brownies so smotanovou penou
Recept Čokoládové brownies so smotanovou penou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   23.3.2015

Čokoládové brownies so smotanovou penou

Koláč vhodný pre všetkých milovníkov čokolády. Chuť lieskových orechov v spojení s čokoládou je fenomenálny. Milujem brownies, cesto nie je príliš jemné a pri krájaní sa vôbec nedrobí. Viete si ho vziať aj do ruky a nič vám nepadá dole, len sliny tečú: D Autor: Triniti

Suroviny

Brownies:

160 g
horká čokoláda
100 g
maslo
2 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
1 šálka (200 ml)
polohrubá múka
2 lyžice
kakao

Orechová vrstva:

200 g
lieskové orechy
70 ml
voda
400 g
kryštálový cukor

Čokoládová pena:

300 ml
smotana na šľahanie
160 g
horká čokoláda
2 ks
žĺtok
1/2 šálky (100 ml)
kryštálový cukor
1/3 šálky (75 ml)
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo rozpustíme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Necháme vychladnúť.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme polohrubú múku s kakaom a nakoniec aj vychladnutú čokoládovú hmotu. Dôkladne spojíme.
  3. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 20 cm, ktorý sme vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca 25 - 30 minút.
  4. Cukor s vodou ohrejeme na miernom ohni a keď je cukor rozpustený pridáme lieskové orechy. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Následne mixérom jemne rozmixujeme.
  5. 150 ml smotany na šľahanie vyšľaháme na tuhú hmotu. 150 ml smotany dáme do hrnca a ohrejeme na miernom ohni, pozor, nevaríme. Pridáme na kúsky nalámanú horkú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  6. Vodu s cukrom dáme do hrnca a ohrejeme na ohni. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme žĺtky a vymixujeme do hladka. Následne pridáme chladnú čokoládovú smotanu a znovu šľaháme. Nakoniec čokoládovú šľahačku spojíme s vyšľahanou čistou šľahačkou a spojíme.
  7. Takto pripravenú čokoládovú penu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na chladný korpus, posypeme pripravenými rozdrvenými orechmi a navrstvíme druhú polovicu krému. Vrch ozdobíme orieškami a necháme stuhnúť. Podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár