Čokoládová torta Milka

Recept Čokoládová torta Milka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z mnohých obľúbených tort je práve táto. Jednoduchá a chutná mňamka. Je síce trošku drahšia, ale určite stojí za vyskúšanie. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto (potrebujeme 2 cestá):

5 ksbielok
120 gkryštálový cukor
80 glieskové orechy
2 lyžicepolohrubá múka
1/2 lyžičkyprášok do pečiva

Krém:

1 lmlieko
3 bal.vanilkový puding
10 ksžĺtok
200 gpráškový cukor
3 lyžicekukuričný škrob
200 gmaslo
300 mlsmotana na šľahanie
200 gbiela čokoláda Milka
200 gmliečna (oriešková) čokoláda Milka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor, lieskové orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy (alebo vystlanej papierom na pečenie) a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Keďže potrebujeme 2 ks, postup opakujeme ešte raz.
  3. Pripravíme si krém. Pomocou mixéra si zmiešame žĺtky, cukor, pudingový prášok a kukuričný škrob. Takto pripravenú zmes si nalejeme do mlieka a spolu všetko varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. 
  4. Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý uvarený krém. Pridáme aj vyšľahanú smotanu a spojíme. Rozdelíme si ho na dve časti. Do prvej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a do druhej pridáme mliečnu (orieškovú) rozpustenú čokoládu. 
  5. Môžeme vrstviť. Na vychladnutý korpus navrstvíme krém z mliečnej čokolády, položíme druhý plát cesta a navrstvíme krém z bielej čokolády. Vrch ozdobíme podľa seba. Necháme v chladničke stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť