Čokoládová torta bez použitia múky

Pridal: adkas, 16.9.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Zdravé dezerty, Dezerty, Brownies, Najlepšie dezerty, Múčniky, Čokoládová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak ste milovníkom sladkého a radi jete zdravo, pripravte si sladké pokušenie bez použitia múky. Len 5 surovín vám postačí na prípravu skvelej torty, kde namiesto múky použijete mandle. Tie dokonale, ako sa hovorí, zlepia cesto. Zdobila som úplne jednoducho - na celú tortu som položila čipkovanú deku, ktorú som posypala práškovým cukrom (cez sitko) a opatrne deku stiahla. Vyzerá to skvele. Autor: Adkas
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas, 16.9.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Zdravé dezerty, Dezerty, Brownies, Najlepšie dezerty, Múčniky, Čokoládová torta
SUROVINY
200 gkvalitna čokoláda
150 gmaslo
200 gmleté mandle
100 ghnedý cukor
5 ksvajce
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 20 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
- Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Plameň vypneme, ale misku z vodného kúpeľa neberieme.
- Vajíčka vyšľaháme v druhej miske spolu s cukrom do tuhej peny, pridáme najemno zomleté mandle bez šupky a premiešame. Za stáleho šľahania pridávame po častiach čokoládovú hmotu a šľaháme, kým sa hmota nespojí.
- Takto pripravené cesto nalejeme do formy a pečieme 5 minút pri 180 stupňovch, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 20 - 25 minút.
- Nepečte príliš dlho, aby ste tortu nevysušili. V strede má zostať vláčna ako brownies, ak poznáte.
- Vo forme necháme úplne vychladnúť a až potom, pred podávaním, posypeme práškovým cukrom cez deku.
Môj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čokoládový dort bez použití mouky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tort czekoladowy bez mąki.
KOMENTÁRE K RECEPTU