Čokoládová torta bez použitia múky

Recept Čokoládová torta bez použitia múky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste milovníkom sladkého a radi jete zdravo, pripravte si sladké pokušenie bez použitia múky. Len 5 surovín vám postačí na prípravu skvelej torty, kde namiesto múky použijete mandle. Tie dokonale, ako sa hovorí, zlepia cesto. Zdobila som úplne jednoducho - na celú tortu som položila čipkovanú deku, ktorú som posypala práškovým cukrom (cez sitko) a opatrne deku stiahla. Vyzerá to skvele. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 gkvalitna čokoláda
150 gmaslo
200 gmleté ​​mandle
100 ghnedý cukor
5 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 20 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Plameň vypneme, ale misku z vodného kúpeľa neberieme.
  3. Vajíčka vyšľaháme v druhej miske spolu s cukrom do tuhej peny, pridáme najemno zomleté mandle bez šupky a premiešame. Za stáleho šľahania pridávame po častiach čokoládovú hmotu a šľaháme, kým sa hmota nespojí.
  4. Takto pripravené cesto nalejeme do formy a pečieme 5 minút pri 180 stupňovch, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 20 - 25 minút.
  5. Nepečte príliš dlho, aby ste tortu nevysušili. V strede má zostať vláčna ako brownies, ak poznáte.
  6. Vo forme necháme úplne vychladnúť a až potom, pred podávaním, posypeme práškovým cukrom cez deku.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť