NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Brownies Čokoládová torta bez použitia múky
Čokoládová torta bez použitia múky
Recept Čokoládová torta bez použitia múky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas    ·   16.9.2020

Čokoládová torta bez použitia múky

Ak ste milovníkom sladkého a radi jete zdravo, pripravte si sladké pokušenie bez použitia múky. Len 5 surovín vám postačí na prípravu skvelej torty, kde namiesto múky použijete mandle. Tie dokonale, ako sa hovorí, zlepia cesto. Zdobila som úplne jednoducho - na celú tortu som položila čipkovanú deku, ktorú som posypala práškovým cukrom (cez sitko) a opatrne deku stiahla. Vyzerá to skvele. Autor: Adkas

Suroviny
200 g
kvalitna čokoláda
150 g
maslo
200 g
mleté ​​mandle
100 g
hnedý cukor
5 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 20 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Plameň vypneme, ale misku z vodného kúpeľa neberieme.
  3. Vajíčka vyšľaháme v druhej miske spolu s cukrom do tuhej peny, pridáme najemno zomleté mandle bez šupky a premiešame. Za stáleho šľahania pridávame po častiach čokoládovú hmotu a šľaháme, kým sa hmota nespojí.
  4. Takto pripravené cesto nalejeme do formy a pečieme 5 minút pri 180 stupňovch, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 20 - 25 minút.
  5. Nepečte príliš dlho, aby ste tortu nevysušili. V strede má zostať vláčna ako brownies, ak poznáte.
  6. Vo forme necháme úplne vychladnúť a až potom, pred podávaním, posypeme práškovým cukrom cez deku.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár