NajRecept.sk Dezerty Bábovky Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi - fotopostup
Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi - fotopostup
Recept Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi - fotopostup
Mineralka Mineralka    ·   9.1.2021

Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi - fotopostup

Mega čokoládová bábovka s kúskami orechov, preliata čokoládovou polevou. Máte radi bábovky? Existuje asi milión receptov na bábovku, ja osobne som už skúšala kokosovú, orechovú, s piškótami, dokonca som už robila aj punčovú, i likérovú. Najlepšia je zatiaľ táto, poriadne čokoládová, s kúskami orieškov. Ešte aj tá čokoládová poleva dokonale ladí s poriadnou čokoládovou chuťou cesta. V originálnom recepte bol prášok do pečiva len v polovičnej dávke, ja som dala celý balík, aby sa to husté čokoládové cesto počas pečenia nadvihlo. Autor: minerálku

Suroviny

Budeme potrebovať:

180 g
maslo
150 g
horká čokoláda
6 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
80 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 ks
citrónová kôra
150 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ
1 lyžica
kakao
50 g
mleté vlašské orechy
150 g
celé vlašské orechy

Poleva:

150 g
horká čokoláda
40 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo si rozpustíme v malom hrnci. Keď máme maslo rozpustené, odstránime ho z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú horkú čokoládu. Miešaním ju rozpustíme.
  2. Bielky a žĺtky si oddelíme. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Postupne k nim pridávame kr. cukor. Žĺtky si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a pripravenú čokoládu. Následne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli, kakaom a mletými orechmi. Dôkladne premiešame a nakoniec vareškou primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a celé orechy.
  3. Takto pripravenú hmotu vylejeme do formy na bábovku, ktorú sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou.
  4. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 50-55 minút.
  5. Upečenú bábovku necháme vo forme trochu vychladnúť a následne ju vyberieme.
  6. Horkú čokoládu rozpustíme spolu s maslom a polejeme celý povrch. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!% 13% 15% 16% 17
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár