Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou

Pridal: Marta Mlyn, 6.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Včera sme mali dukátové buchtičky, dnes ideme naslano a bol to čiernohorský rezeň. Ten pripravíte tak, že mäso obalíte v zemiakovom cestíčku a vysmažíme na rozpálenom oleji. Na tanieri ešte bohato posypete strúhaným syrom a je to nebíčko v papuľke. K tomu ako príloha klasická zemiaková kaša. Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 6.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Základ:
bravčové karé alebo krkovička
na strúhanietvrdý syr
Na cestíčko:
zemiak
hladká múka
vajce
soľ
korenie
majoránka
cesnak
- Postup na zemiakové cestíčko:
Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a múku. Dobre premiešame, cestíčko nemá byť veľmi husté. - Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme a okoreníme.
- Ľahko dáme mäso do hladkej múky, potom do cestíčka a na rozohriatom oleji z oboch strán opražíme.
- Nakoniec posypeme nastrúhaný syrom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Černohorský řízek s bramborovou kaší.
KOMENTÁRE K RECEPTU