Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou

Recept Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera sme mali dukátové buchtičky, dnes ideme naslano a bol to čiernohorský rezeň. Ten pripravíte tak, že mäso obalíte v zemiakovom cestíčku a vysmažíme na rozpálenom oleji. Na tanieri ešte bohato posypete strúhaným syrom a je to nebíčko v papuľke. K tomu ako príloha klasická zemiaková kaša. Autor: Marta M.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

bravčové karé alebo krkovička
na strúhanietvrdý syr

Na cestíčko:

zemiak
hladká múka
vajce
soľ
korenie
majoránka
cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Postup na zemiakové cestíčko:
    Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a múku. Dobre premiešame, cestíčko nemá byť veľmi husté.
  2. Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme a okoreníme.
  3. Ľahko dáme mäso do hladkej múky, potom do cestíčka a na rozohriatom oleji z oboch strán opražíme.
  4. Nakoniec posypeme nastrúhaný syrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť