Cibuľový chlieb

Recept Cibuľový chlieb

Pridal: Honzík Drew Čubr, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Prílohy, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cibuľový chlieb. Autor: Honzík

FOTKA OD VÁS

Pridal: Honzík Drew Čubr, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Prílohy, Pečivo

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
1 kockadroždie
1 lyžicacukor
300 mlmlieko
2 kscibuľa
soľ
voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ešte než začnete, tak do chlebíka si môžete dať čokoľvek miesto cibule, je to len na vás. Ja som takto len experimentoval.
  2. Najprv si osmažíme cibuľu krásne do hneda a necháme ju vychladnúť. Medzi tým si urobíme klasický kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, keď nám kvások vykysne, tak ho prilejeme do misy, kde máme pripravenú múku so soľou, k tomu prilejte cibuľku aj s olejom a vypracujeme hladké cesto a necháme ho hodinu kysnúť.
  3. Po hodine kysnutia ho ešte raz spracujeme, aby sa nám kvások neusadil iba na dne a potom ho už vložíme len do formy či pekáča a pečieme ho na 180 stupňov cca 90 minút, kým nie je krásne chrumkavý a hnedá kôrka.

* TIP: dajte si do hrnčeka vodu so soľou a každých 20 minút chlieb potierajte, aby mal chlieb chrumkavú kôrku :) Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť