Chutné jablkové lievance

Recept Chutné jablkové lievance
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Palacinky sú sladká klasika, ale čo tak si pripraviť sladké pokušenie na americký spôsob? Jablkové lievance, nadýchané a chutné jedlo. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicepráškový cukor
štipkasoľ
1 šálkamúka
1 šálkamlieko
2 ks (1 šálka)nastrúhané jablko
na smaženieslnečnicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka si oddelíme od žĺtkov. V miske si zmiešame cukor, vanilkový cukor, žĺtky a štipku soli, pridáme múku a následne prilievame mlieko. Zmiešame tak, aby sme nemali hrudky.
  2. Nastrúhané jablká pridáme do vymiešanej zmesi a dôkladne spojíme.
  3. Bielky si vymiešame na tuhý sneh a zľahka ich vmiešame do jablkovej hmoty.
  4. Takto pripravené cesto si vrstvíme na panvicu, na ktorej sme si rozpálili slnečnicový olej a pečieme do zlata z oboch strán.
  5. Podávame teplé, posypané práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť