Chrumkavé orechové koláčiky plnené čokoládovým krémom

Recept Chrumkavé orechové koláčiky plnené čokoládovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept je z roku 1973, ak nevznikol ešte skôr. Už vtedy vedeli, že piecť jednoducho a chutne je to pravé orechové. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

350 ghladká múka
200 gmargarín alebo maslo
150 gkryštálový cukor
1 ksvajce
2 ksžĺtok
štipkasoľ
2 bal.vanilkový cukor
2 lyžicerum
150 gmleté vlašské orechy
2 ksbielok
na vylepšenie chuticitrónová kôra

Glazúra:

100 ghorká čokoláda
40 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo alebo margarín nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, soľ, citrónovú kôru, 2 žĺtky, 1 vajce, múku, rum. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na jednu hodinu.
  2. Z cesta vytvarujeme menšie guľky (veľkosť čerešne), ktoré ponoríme do bielka a obalíme ich v mletých vlašských orieškoch.
  3. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  4. Maslo vymiešame do peny a postupne, tenkým prúdom lejeme mierne teplú, rozpustenú čokoládu. Krémom lepíme guličky a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť