NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Chrumkavé domáce bagety, ktoré nahradia akékoľvek pečivo z obchodu.
Chrumkavé domáce bagety, ktoré nahradia akékoľvek pečivo z obchodu.
Recept Chrumkavé domáce bagety, ktoré nahradia akékoľvek pečivo z obchodu.
Karambola Karambola    ·   28.1.2021

Chrumkavé domáce bagety, ktoré nahradia akékoľvek pečivo z obchodu.

Keď vyskúšate tento recept, určite už bagety z obchodu nekúpite. Vyskúšajte. Poviem vám, s cestom sa pracovalo luxusne. Vôbec sa pri práci netrhalo, nelepilo a bolo dokonalo pružné. Autor: Karambola

120 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
600 g
hladká múka
350 g
teplá voda
30 g
olivový olej
10 g
sušené droždie
8 g
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky nasypeme múku, pridáme sušené droždie, soľ, olivový olej a na záver aj teplú vodu.
  2. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme 60 minút kysnúť (zakryté bavlnenou utierkou).
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 rovnako veľké kúsky, ktoré v rukách roztlačíme na placku a zrolujeme. Pomáhame si olejom (nepoužíme na podsypávanie múku). Spoj dôkladne uzavrieme a preložíme na papierom vyložený plech na pečenie.
  4. Takto na plechu bagety necháme kysnúť ešte 30 minút a potom ich dáme piecť. Pred pečením povrch narežeme ostrým nožom alebo žiletkou a posypeme múkou.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu - sledujeme. Po upečení bagety necháme vychladnúť na mriežke.
Komentáre k receptu
Veronika17    ·   2.2.2023   ·   Odpovedať   ·  

Úžasný a ľahký recept. Bagetky sú krásne nadýchané a chrumkavé. Ďakujem 🤩

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár