Chrumkavé domáce bagety, ktoré nahradia akékoľvek pečivo z obchodu.

Recept Chrumkavé domáce bagety, ktoré nahradia akékoľvek pečivo z obchodu.

Pridal: Karambola, 28.1.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď vyskúšate tento recept, určite už bagety z obchodu nekúpite. Vyskúšajte. Poviem vám, s cestom sa pracovalo luxusne. Vôbec sa pri práci netrhalo, nelepilo a bolo dokonalo pružné. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 28.1.2021

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

600 ghladká múka
350 gteplá voda
30 golivový olej
10 gsušené droždie
8 gsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky nasypeme múku, pridáme sušené droždie, soľ, olivový olej a na záver aj teplú vodu.
  2. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme 60 minút kysnúť (zakryté bavlnenou utierkou).
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 rovnako veľké kúsky, ktoré v rukách roztlačíme na placku a zrolujeme. Pomáhame si olejom (nepoužíme na podsypávanie múku). Spoj dôkladne uzavrieme a preložíme na papierom vyložený plech na pečenie.
  4. Takto na plechu bagety necháme kysnúť ešte 30 minút a potom ich dáme piecť. Pred pečením povrch narežeme ostrým nožom alebo žiletkou a posypeme múkou.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu - sledujeme. Po upečení bagety necháme vychladnúť na mriežke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť