Čevabčiči s varenými zemiakmi

Recept Čevabčiči s varenými zemiakmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto jedlo určite poznáte zo školskej jedálne, kde ho nikto nemal rád. Doma si ho však viete pripraviť aj luxusnejšie, ako tam. K tomu ako príloha varené zemiačiky, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a, samozrejme, nesmie chýbať ani na kolieska nakrájaná surová cibuľa. Ja robievam takto, niekto môže mať protest, že je to len mleté mäso vytvarované do požadovaného tvaru. Autor: Naďa I. (rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 gmleté mäso (zmes hovädzieho + bravčového)
100 mlsmotana na varenie
2 lyžičkymajoránka
2 strúčikycesnak
1 lyžičkasladká mletá paprika
1 lyžičkačili
2 lyžiceworchersterská omáčka
1 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutičerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso premiešame so smotanou a necháme cez noc v chladničke.
  2. Potom pridáme najemno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a ostatné ingrediencie. Poriadne premiešame a tvoríme valčeky.
  3. Tie smažíme za častého obracania v rozpálenom tuku (masť alebo olej) cca 15 - 20 minút.
  4. Mäso by malo byť vnútri ružové.
  5. Podávame s horčicou, tatárskou omáčkou a čerstvo nakrájanou cibuľou. Ja používam červenú, je menej pikantná ako klasická a ak je aj tá pre vás veľmi výrazná, použite šalotku.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť