NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Čevabčiči Čevabčiči s varenými zemiakmi
Čevabčiči s varenými zemiakmi
Recept Čevabčiči s varenými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   30.4.2021

Čevabčiči s varenými zemiakmi

Toto jedlo určite poznáte zo školskej jedálne, kde ho nikto nemal rád. Doma si ho však viete pripraviť aj luxusnejšie, ako tam. K tomu ako príloha varené zemiačiky, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a, samozrejme, nesmie chýbať ani na kolieska nakrájaná surová cibuľa. Ja robievam takto, niekto môže mať protest, že je to len mleté mäso vytvarované do požadovaného tvaru. Autor: Naďa I. (rebeka)

Suroviny
400 g
mleté mäso (zmes hovädzieho + bravčového)
100 ml
smotana na varenie
2 lyžičky
majoránka
2 strúčiky
cesnak
1 lyžička
sladká mletá paprika
1 lyžička
čili
2 lyžice
worchersterská omáčka
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čerstvo mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso premiešame so smotanou a necháme cez noc v chladničke.
  2. Potom pridáme najemno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a ostatné ingrediencie. Poriadne premiešame a tvoríme valčeky.
  3. Tie smažíme za častého obracania v rozpálenom tuku (masť alebo olej) cca 15 - 20 minút.
  4. Mäso by malo byť vnútri ružové.
  5. Podávame s horčicou, tatárskou omáčkou a čerstvo nakrájanou cibuľou. Ja používam červenú, je menej pikantná ako klasická a ak je aj tá pre vás veľmi výrazná, použite šalotku.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár